Antena 3 CNN Economic Companii Cofondatorul Google, Larry Page, va prelua funcţia de director general al companiei

Cofondatorul Google, Larry Page, va prelua funcţia de director general al companiei

Cofondatorul Google, Larry Page, va prelua funcţia de director general al companiei
Sursa foto: Foto: rdanwilliams.info
21 Ian 2011   •   12:05

Compania Google a anunţat că Larry Page va prelua funcţia de director general al companiei de la Eric Schimdt. Acest lucru a avut loc, după ce Google a depăşit estimările făcute privind rezultatele financiare pentru trimestrul al patrulea şi pentru întreg anul 2010, informează Reuters.

Această schimbarea ar putea creşte flexibilitatea corporaţiei şi i-ar putea consolida poziţia faţă de rivalii care se bucură de o creştere fulminantă, precum Facebook, spun specialiştii.

Google domină de zece ani motoarele de căutare pe internet, însă, cu toate acestea compania nu a reuşit până acum să devină o forţă pe piaţa socializării online, unde pierde trafic în favoarea unor nume noi, precum Facebook şi Twitter.

Cu toate acestea Schmidt, actaulul CEO al companiei, a declarat într-un interviu pentru sursa citată că mişcarea nu este o reacţie la competitori, ci o încercare de a accelera procesul decizional la vârful companiei.

În anul 2010, veniturile Google au crescut cu 24%, la 29,32 miliarde de dolari, iar profitul net a urcat cu 30%, la 8,5 miliarde de dolari. În trimestrul al patrulea, încasările companiei s-au majorat cu 26,5%, la 8,44 miliarde de dolari, iar profitul net a avansat cu 29%, la 2,54 miliarde de dolari.

Gigantul Google a început o campanie amplă de recrutare de angajaţi şi achiziţionare de companii, căutând să-şi menţină dominaţia pe internet după ce Facebook a fost declarat cel mai vizitat site din lume.

Mai mult decât atât, directorul financiar al companiei, Patrick Pichette, a declarat că majorarea salarială de 10% acordată la sfârşitul anului trecut tuturor angajaţilor a fost o măsură menită exclusiv să frâneze fluxul de "talent" către companii precum Facebook şi Twitter.

×
Subiecte în articol: Google ceo
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close