Antena 3 CNN Economic Companii Daily Income: Caracatiţa ASF-Carpatica-ASTRA

Daily Income: Caracatiţa ASF-Carpatica-ASTRA

Daily Income: Caracatiţa ASF-Carpatica-ASTRA
de S.T.    |    26 Feb 2014   •   11:20

La nici o lună de la izbucnirea scandalului din piaţa asigurărilor, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Ruşanu, a fost reţinut de procurorii DNA, în dosarul Carpatica-ASF. El este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu. În acelaşi dosar, fostul ministrul al Finanteţelor, Daniel Chiţoiu a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Procurorii DNA au cerut deja avizul Camerei Deputaţilor pentru începerea urmăririi penale. Potrivit anchetatorilor, Chiţoiu a iniţiat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă al cărei scop exclusiv era sprijinirea şi favorizarea intereselor Carpatica Asigurări. În acelaşi dosar este anchetată şi soţia lui Chiţoiu, în calitate de director al Direcţiei Avizări din cadrul ASF.

Recent, după prima vizită la DNA, şeful ASF declara în exclusivitate la Antena 3, la emisiunea Income, că adevăratul motiv pentru care a fost luat în vizor are de fapt legătură cu Astra Asigurări şi cu faptul că l-a deranjat pe acţionarul Dan Adamescu, apropiat al preşedintelui Traian Băsescu.

După declanşarea scandalui, au ieşit la iveală şi salariile uriaşe încasate de membrii ASF. Instituţia este şi în vizorul Parlamentului după ce premierul Victor Ponta a cerut o anchetă în acest scop. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a repins însă ieri propunerea privind înfiinţarea comisiei.

În schimb, la Senat, comisia de buget-finanţe a început verificările şi va cere Consiliului de Coordonare al ASF să restituie primele încasate.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Daily Income cu Adrian Măniuţiu".


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close