Antena 3 CNN Economic Companii EADS se aliază cu Lockheed pentru o licitaţie a armatei SUA

EADS se aliază cu Lockheed pentru o licitaţie a armatei SUA

EADS se aliază cu Lockheed pentru o licitaţie a armatei SUA
Sursa foto: UH-72A Lakota EADS
05 Mai 2009   •   18:11

Compania europeană EADS a comunicat că se va alia cu numărul unu de pe piaţa americană Lockheed Martin pentru a oferi o versiune militarizată a elicopterului utilitar uşor al EADS UH-72A în cadrul unei licitaţii de mai multe miliarde de dolari pentru armata americană.
Companiile europene şi americane s-au pregătit pentru aceasta după ce Pentagonul a anulat un program de 6,2 miliarde de dolari al companiei Bell Helicopter anul trecut deoarece costurile au depăşit bugetul.
Armata este de aşteşptat să cheltuiască circa 6 miliarde de dolari pentru 500 de ellicoptere, ce ar trebui să funcţioneze la o altitutdine de 2000 de metri şi temperaturi extreme.

EADS a declarat că va construi elicoptere pe baza aparatului comercial Eurocopter EC145, la aceeaşi fabrică din Mississippi unde se fabrică şi elicopterul uşor al armatei UH-72A Lakota , de asemenea bazat pe EC145. Lockheed va furniza integrarea armamentului şi alte sisteme, arăta EADS.

EADS a declarat că a livrat 67 de UH-72A armatei dintr-un total de 345 aparate. Administraţia Obama este aşteptată să furnizeze detaliile tehnice ale bugetului pentru anul fiscal 2010, care începe în octombrie, dar experţii nu se aşteaptă ca noul program pentru elicoptere să primească finanţări substanţiale până în 2011.

Licitaţia este de aşteptat să adune oferte de la EADS, Boeing (BA.N), Sikorsky Aircraft, unitate a United Technologies şi AgustaWestland, unitate a producătorului italian Finmeccanica.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: EADS armata americana
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close