Antena 3 CNN Economic Companii Electrica ?scapă? de 10% din angajaţi- aceştia părăsesc voluntar compania

Electrica ?scapă? de 10% din angajaţi- aceştia părăsesc voluntar compania

Electrica ?scapă? de 10% din angajaţi- aceştia părăsesc voluntar compania
11 Dec 2008   •   04:34

În timp ce unele companii aleg să îşi concedieze angajaţii, altele aleg o cale de mijloc în care le cer muncitorilor să plece de bunăvoie, în schimbul unor compensaţii. Aceasta din urmă a fost şi alegerea Electrica, care a hotărât să se elibereze de 1700 de salariaţi, ce reprezintă 9,5% din totalul angajaţilor. Aceştia vor pleca voluntar,dar vor primi salarii compensatorii de circa 90 milioane lei.
Directorul Electrica , Cătălin Stancu, arăta că decizia a fost aprobată de acţionarul majoritar - AVAS, dar şi de sindicatul salariaţilor, scrie Mediafax. Concedierile vor avea loc până la sfârşitul anului, decizia fiind motivată de criza financiară din cauza căreia continuarea cu acelaşi număr de angajaţi ar genera pierderi.
Conform studiului intern realizat de companie, între 25% şi 35% dintre salariaţii Electrica Serv nu mai erau acoperiţi cu lucrări, în condiţiile unui consum mai redus de energie. Apoi, reglementările Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei stimulează investiţiile, în detrimentul mentenanţei. De asemenea, s-a remarcat un fenomen natural de îmbătrânire a forţei de muncă- 26,6% dintre angajaţii proprii au vârste cuprinse între 51 şi 60 de ani, iar 1,7% au peste 60 de ani.
Nu sunt excluse nici alte măsuri de eficientizare, dacă efectele crizei financiare vor fi mai puternice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: electrica criza economica
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close