Antena 3 CNN Economic Companii Fabrica Ford de la Craiova va primi un împrumut de 600 milioane euro de la BEI

Fabrica Ford de la Craiova va primi un împrumut de 600 milioane euro de la BEI

Fabrica Ford de la Craiova va primi un împrumut de 600 milioane euro de la BEI
Sursa foto: ford craiova
13 Mai 2009   •   10:31

Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) a aprobat, marţi, un împrumut în valoare totală de 600 de milioane de euro pentru fabrica Ford de la Craiova precum şi pentru activităţile de cercetare şi dezvoltare asociate acesteia, care vor avea loc în Germania.

Astfel, 400 de milioane de euro vor fi destinate pentru construirea şi operarea unei fabrici de vehicule şi motoare la Craiova şi reabilitarea tehnică a unităţii de producţie deja existente.

Alte 200 de milioane de euro vor fi alocate pentru activităţile de cercetare şi dezvoltare din Germania, asociate operaţiunilor din România, se arată într-un comunicat al BEI.

BEI a aprobat, marţi, împrumuturi în valoare totală de 750 de milioane de euro destinate companiilor auto cu operaţiuni în Europa, pentru a susţine proiectarea şi construcţia unor vehicule cu emisii poluante reduse.

Grupul Ford a devenit acţionar majoritar la Automobile Craiova în 2007, când a achiziţionat 72,4% din capitalul firmei de la statul român, pentru 57 de milioane de euro. Ulterior, participaţia grupului a crescut la peste 90%.

Ford a programat pentru activităţile din România investiţii de 1,2 miliarde euro, finanţate în cote egale, de câte 600 de milioane de euro, de BEI şi Ford Europa.

Reprezentanţii grupului au anunţat că Ford va produce la Craiova, pentru început, un vehicul comercial uşor, Ford Transit Connect, iar ulterior o maşină de dimensiuni reduse, care să acopere "un segment alb" din industria auto. Al treilea model ar urma să fie un vehicul comercial de capacitate medie.

În luna ianuarie a acestui an, Ford a realizat o infuzie de capital la uzina de la Craiova de peste 200 de milioane de euro.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close