Antena 3 CNN Economic Companii Ford vrea să scape de ultimul său brand european- Volvo

Ford vrea să scape de ultimul său brand european- Volvo

Ford vrea să scape de ultimul său brand european- Volvo
02 Dec 2008   •   04:35

Ford Motor Co. a declarat că ar putea vinde Volvo, singura marcă rămasă în Europa, cu o zi înainte ca cel de-al doilea mare producător de maşini din SUA să se prezinte cu un plan de salvare în faţa aleşilor federali americani.
Ford a relatat că opţiunile pentru Volvo depind de criza auto globală. Ford a cumpărat Volvo în 1999 pentru 6,4 miliarde dolari.
Eliminarea brandului din Suedia ar pune capăt unei strategii de două decenii ce viza diversificarea pe branduri de lux europene. Mutarea asigură însă şi un avantaj psihologic în faţa Congresului, compania demonstrând că doreşte restructurarea. Ford îmreună cu GM şi Chrysler LLC pretind un împrumut de 25 miliarde de dolari de la guvernul american.
?Ford ar putea să scoată Volvo la vânzare, dar nu vor fi cumpărători. S-ar putea să pice pe guverrnul suedez să trebuiască să cumpere fabrica?, cred analiştii, citaţi de Bloomberg.
Oricum guvernul suedez a anunţat luni că nu va acordsa un ajutor direct pentru Volvo sau comaniei deţinute de GM ? marca Saab, deoarece UE interzice acest lucru.
Pe de altă parte, 7 din 10 bănci suedeze susţin preluarea de către stat a Volvo. În caz că va fi vândută marca suedeză, se apreciază că nu va trezi interesul europenilor, ci doar al chinezilor sau indienilor. În plus, Ford va fi nevoit să vândă în pierdere.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close