Antena 3 CNN Economic Companii General Motors şi Ford cer ajutor financiar Suediei pentru a asigura Saab şi Volvo

General Motors şi Ford cer ajutor financiar Suediei pentru a asigura Saab şi Volvo

General Motors şi Ford cer ajutor financiar Suediei pentru a asigura Saab şi Volvo
01 Dec 2008   •   11:28

GM, proprietarul Saab, şi Ford, care deţine Volvo, vor să asigure celor două divizii suedeze o situaţie financiară solidă înainte de a le vinde, în condiţiile în care cei doi producători americani de automobile se luptă pentru supravieţuire, având probleme de lichiditate.
Preşedintele executiv al Volvo, Stephen Odell, şi directorul Saab, Jan-Ake Jonsson, au discutat, separat, cu ministrul suedez al Industriei, Maud Olofsson, şi cu alţi oficiali în legătură cu un ajutor financiar, spun surse apropiate situaţiei, citate de FT.
Guvernul Suediei a luat în considerare acordarea unui ajutor financiar direct companiilor Saab şi Volvo şi asigurarea unor garanţii pentru împrumuturi în valoare totală de 258 milioane dolari, cu toate că este deschis şi altor idei, a declarat Matts Carlsson, analist pentru industria auto la Gothenburg Management Institute.
În Germania, guvernul analizează posibilitatea asigurării de garanţii pentru împrumuturi de un miliard de euro companiei Opel, divizie General Motors.
"În discuţiile domnului Jonsson cu guvernul s-a pus problema unor garanţii de împrumut şi chiar a achiziţionării unei participaţii la Saab", spun sursele citate.
GM a propus şi mutarea producţiei Saab din străinătate în Suedia.
Ford spune, oficial, că Volvo nu e de vânzare, deşi mai mulţi producători de autovehicule au fost abordaţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors Saab Volvo
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close