Antena 3 Economic Companii Germania ar putea facilita accesul clienţilor Airbus la creditare

Germania ar putea facilita accesul clienţilor Airbus la creditare

27 Ian 2009   •   17:26
Germania ar putea facilita accesul clienţilor Airbus la creditare
Sursa foto: Aeronavã Airbus

Guvernul german analizeazã posibilitatea adoptării unor mãsuri de sprijinire a constructorului de aeronave Airbus. Măsurile ar putea fi asemănătoare celor luate în Franţa în vederea facilitării accesului la credite bancare pentru clienţii companiei, informează Reuters.
Franţa a anunţat luni cã vrea sã ajute compania asigurând bãncilor lichiditãţi de 5 miliarde de euro pentru finanţarea achiziţiilor de aeronave.
"Cumpãrãtorii strãini de avioane au dificultãţi în a obţine finanţarea necesarã ca urmare a crizei financiare", a afirmat Peter Hintze, secretar de stat în ministerul Economiei de la Berlin. Acesta a adăugat că autorităţile germane poartã discuţii cu mai multe bãnci în vederea reluării creditãrii şi că o decizie finalã privind programul de sprijin sau sumele alocate nu a fost încă luatã.
Airbus, divizie a grupului franco-german EADS, a anunţat în această lună o scãdere semnificativã a comenzilor pentru avioane.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close