Antena 3 CNN Economic Companii Income: Privatizarea CFR Marfă a rămas ca-n tren

Income: Privatizarea CFR Marfă a rămas ca-n tren

Income: Privatizarea CFR Marfă a rămas ca-n tren
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Oct 2013   •   13:29
La inceputul saptamanii existau zvonuri conform cărora termenul de finalizare a privatizării ar putea fi prelungit. Preşedintele Traian Băsescu s-a aratat deranjat de situaţie şi a spus că privatizarea CFR va face obiectul unei anchete DNA.
 
Miercuri, Guvernul a anuntat ca NU va amana privatizarea, in conditiile in care Consiliul Concurentei nu poate da avizul pana luni, termenul limita pentru finalizarea privatizarii companiei.
 
Joi, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, i-a băgat în şedinţă pe membrii comisiei de licitaţie pentru a stabili ce se întâmplă cu privatizarea CFR Marfă, dacă Gruia Stoica nu achită până luni suma de 170 de milioane de euro. 
 
Ieri, discutiile dintre reprezentanţii comisiei de privatizare şi cei ai grupului de investitori s-au încheiat fără nicio conluzie clară.
 
Ministrul Transporturilor a precizat însă că banii pentru compania feroviară trebuie să intre luni în contul statului şi că acest termen NU poate fi extins. De cealaltă parte, proprietarul GFR spune că e pregătit să plătească şi restul de bani pentru preluarea companiei.
 
Transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de 51% din acţiunile CFR Marfă se realizează doar după îndeplinirea cumulativă a cinci condiţii, printre care emiterea unei decizii din partea Consiliului concurenţei. Însă acest aviz nu poate fi dat până luni. Gruia Stoica, proprietarul GFR, susţinea că va plăti diferenţa de bani  chiar şi fără acest act. 
 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close