Antena 3 CNN Economic Companii Manager al OMV Petrom, ales vicepreşedinte al Agenţiei Europene din domeniul Energiei

Manager al OMV Petrom, ales vicepreşedinte al Agenţiei Europene din domeniul Energiei

Manager al OMV Petrom, ales vicepreşedinte al Agenţiei Europene din domeniul Energiei
Sursa foto: omv
22 Mar 2010   •   15:19

Răsvan Nicolescu, manager în compania petrolieră OMV Petrom (SNP), a fost ales, luni, vicepreşedinte al Agenţiei Europene pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din domeniul Energiei (ACARE), au declarat agenţiei Mediafax surse din agenţie.

"Preşedinte al ACARE a fost numit un fost ministru al Economiei în Polonia, Piotr Wozniak, iar pentru postul de vicepreşedinte a fost ales Nicolescu", au spus sursele citate.

Mandatele preşedintelui şi vicepreşedintelui ACARE durează doi ani, cu posibilitatea de a fi înnoite o dată, şi intră în vigoare luni, 22 martie.

ACARE a fost instituită prin pachetul privind piaţa internă de energie electrică şi gaze naturale publicat de Comisia Europeană în luna septembrie 2007 şi adoptat de Parlamentul European şi Consiliul UE la jumătatea anului 2009, această structură fiind un mecanism independent de cooperare între autorităţile naţionale de reglementare în domeniul energiei.

Consiliul de Administraţie e format din nouă persoane, iar cinci sunt numite de statele membre, durata mandatului fiind de şase sau patru ani, cu posibilitatea reînnoirii o singură dată.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: OMV Petrom agentie energie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close