McDonald's îşi mută sediul european în Elveţia datorită regimului fiscal favorabil

13 Iul 2009   •   13:21
McDonald's îşi mută sediul european în Elveţia datorită regimului fiscal favorabil McDonald's

Grupul american McDonald's îşi va muta, în această toamnă, sediul regional european de la Londra la Geneva, alăturându-se unui val de multinaţionale americane care au luat recent aceeaşi decizie, pentru a beneficia de regimul fiscal favorabil din domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, potrivit Financial Times.

Regimul fiscal elveţian, în special reglementările din zona drepturilor de proprietate intelectuală, atrage marile companiile multinaţionale, care preferă Elveţia ca zonă de amplasare a sediilor europene.
Printre cei care şi-au mutat sediile europene din Marea Britanie se numără Kraft, Procter & Gamble, Google, Electronic Arts şi Yahoo.
Cei de la McDoland's au planificat mutarea sediului în Geneva încă de acum un an. Schimbarea sediului, spune cei de la McDonald's nu are legătură cu modifcarea legislaţiei fiscale a Marii Britanii în domeniul taxelor pe proprietate intelectuală pentru companiile străine.

McDonald's spune, în acelaşi timp, că "decizia ajută compania să deruleze administrarea strategică a drepturilor internaţionale de proprietate intelectuală, inclusiv licenţierea acestor drepturi, din Elveţia, către francizele noastre din Europa".
Antena3.ro

x close