Antena 3 CNN Economic Companii Mechel Târgovişte cumpără fier vechi pentru a relua producţia

Mechel Târgovişte cumpără fier vechi pentru a relua producţia

Mechel Târgovişte cumpără fier vechi pentru a relua producţia
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Feb 2013   •   15:10

Mechel Târgovişte a început să cumpere fier vechi pentru a relua procesul de producţie, după o perioadă de trei luni în care combinatul siderurgic nu a avut materie primă, informează Mediafax.
   
"Intenţia de repornire a activităţii este confirmată de faptul că întreprinderea a început deja achiziţionarea de vechi vechi, materie primă principală pentru procesul de producţie de la combinatul din Târgovişte. Mechel Târgovişte are contracte semnate cu furnizori de fier vechi, care, începând de vineri 21 februarie 2013, au demarat livrările la combinat. Este pentru prima dată în ultimele trei luni când întreprinderea este alimentată cu materie primă, după o perioadă în care activitatea de producţie a uzinei a fost sistată", se arată într-un comunicat transmis de Invest Nikarom, noul proprietar al Mechel Târgovişte.
   
Planul combinatului pentru perioada imediat următoare este de a începe cât mai rapid producţia pentru a onora comenzile venite din piaţă.
   
Mechel Târgovişte a anunţat, luni, că Tribunalul Dâmboviţa i-a admis vineri intrarea combinatului siderurgic în insolvenţă. Compania a solicitat săptămâna trecută intrarea în insolvenţă.
   
Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.
   
Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, noul proprietar va reporni în martie producţia la unităţile din Târgovişte şi Buzău şi ar putea lua în calcul revânzarea combinatelor din Brăila şi Câmpia Turzii, dacă va găsi cumpărători.
   
Firma Invest Nikarom are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakov Victor (58 de ani) şi Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetăţenie rusă.
   

×
Subiecte în articol: fier vechi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close