Antena 3 Economic Companii Metro reduce personalul şi închide unităţile neprofitabile pentru a creşte performanţa

Metro reduce personalul şi închide unităţile neprofitabile pentru a creşte performanţa

20 Ian 2009   •   12:26
Metro reduce personalul şi închide unităţile neprofitabile pentru a creşte performanţa
Sursa foto: Metro

Grupul german de retail Metro, prezent şi în România, a lansat un program de îmbunătăţire a performanţei care include renunţarea la unităţile neprofitabile şi reduceri de personal, anunţă Evenimentul Zilei.
Potrivit unui comunicat al Metro, scopul programului este de a asigura o dezvoltare profitabilă pe termen lung. "Urmărim îmbunătăţirea profitului cu 1,5 miliarde de euro până în 2012, sau chiar mai departe. Jumătate din această sumă va reprezenta reducerea cheltuielilor"anunţă reprezentanţii Metro.
Metro Cash & Carry se va concentra în special pe gestionarea activităţilor din trei regiuni: Europa de Vest, Europa de Est şi Asia. Implementarea acestui program va modifica şi structura persoanlului.
În ciuda climatului de afaceri actual, principiul fundamental pentru companie va rămâne dezvoltarea prin expansiune internaţională.
În 2008, vânzările Metro au urcat cu 15,3% în Europa de Est anul trecut, la 18,1 miliarde euro, de la 15,7 miliarde euro în 2007. Totuşi, în ultimul trimestru, dinamica din primele nouă luni ale 2008 a încetinit semnificativ.
În România, grupul german controlează 44 de magazine, dintre care 24 fac parte din reţeaua Metro Cash & Carry şi 20 funcţionează sub brandul Real.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: metro
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close