Antena 3 CNN Economic Companii Ministru: Italia se va revolta dacă Fiat primeşte ajutor de la stat

Ministru: Italia se va revolta dacă Fiat primeşte ajutor de la stat

Ministru: Italia se va revolta dacă Fiat primeşte ajutor de la stat
Sursa foto: fiat 500 frankfurt
26 Ian 2009   •   16:59

Un membru al cabinetului italian aprecia că s-ar produce o revoltă populară dacă producătorul autor Fiat ar primi ajutor guvernamental, lansând un avertisment la adresa guvernului înaintea negocierilor din această săptămână cu sectorul auto.
?Se va înregistra o revoltă populară dacă vom acorda încă o dată un ajutor companiei Fiat?, declara Roberto Calderoli, însărcinat cu diminuarea birocraţiei şi legislaţiei în cabinetul premierului Silvio Berlusconi.
?Am plătit deja pentru a interveni în compania Fiat de atâtea ori, dar nu poţi împărţi datoria şi să păstrezi profitul?, declara el pentru televiziunea Rai.
Săptămâna trecută, Fiat a declarat că 2009 va fi cel mai dificil an şi a dezvăluit o datorie de trei ori mai mare decât se prevăzuse. De altfel, urmare a unei căderi dramatice a vânzărilor, Fiat a închis temporar fabricile din Italia.
Compania intenţionează să creeze un parteneriat cu producătorul american Chrysler LLC.
În timp ce guvernul american a promis miliarde de dolari pentru sprijinirea sectorului auto, iar unele statele europene lucrează la planuri similare, Berlusconi a convocat pentru miercuri o întâlnire pe această temă cu industria de profil. Premierul a vorbit anterior de ?un ajutor care să nu fie scump pentru stat? şi de nevoia de a se asigura că producătorii italieni nu vor fi depăşiţi de concurenţă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close