Antena 3 CNN Economic Companii Operatorii de telefonie mobilă vor tarifa nediferenţiat apelurile în reţea şi cele din afara reţelei

Operatorii de telefonie mobilă vor tarifa nediferenţiat apelurile în reţea şi cele din afara reţelei

Operatorii de telefonie mobilă vor tarifa nediferenţiat apelurile în reţea şi cele din afara reţelei
Sursa foto: Foto: www.publicserviceeurope.com
de S.T.    |    13 Aug 2013   •   16:59

Cosmote, Orange, RCS&RDS şi Vodafone vor lansa oferte prin care proprii clienţi vor putea apela utilizatorii altor reţele la tarife nediferenţiate pentru a elimina "îngrijorările" Consiliului Concurenţei cu privire la un posibil abuz de poziţie dominantă practicat de operatori în propria reţea.
   
Angajamentele celor patru operatori de telefonie mobilă sunt prezentate într-un document prezentat de Consiliul Concurenţei, informează Mediafax.
   
"Fiecare dintre operatorii de telefonie mobilă din România deţine o poziţie de monopol pe piaţa serviciului de terminare a apelurilor în propria reţea de telefonie. Pe site-ul instituţiei au fost publicate angajamentele propuse de Cosmote, Orange, RCS & RDS şi Vodafone pentru înlăturararea îngrijorărilor concurenţiale ce au condus, în 2011, la declanşarea din oficiu a investigaţiei referitoare la o posibilă discriminare în ceea ce priveşte nivelul tarifului pentru serviciul de terminare a apelurilor la punctele mobile ale reţelei individuale", se arată într-un comunicat al Consiliul Concurenţei.
   
Potrivit Consiliului Concurenţei, cei patru operatori practică tarife diferenţiate de terminare a apelurilor în funcţie de originea acestora.
   
Diferenţa dintre tarifele pentru apeluri iniţiate şi terminate în aceeaşi reţea şi cele pentru apelurile iniţiate într-o reţea şi terminate în altă reţea este excesivă, se spune în comunicat.
   
În cazul neîndeplinirii angajamentelor, compania poate fi sancţionată cu amendă de până la 10% din cifra de afaceri.

       
Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate de acţiunile operatorilor investigaţi pe pieţele relevante să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de aceştia până la 30 august.

×
Subiecte în articol: orange RCS&RDS Consiliul Concurentei
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close