Antena 3 CNN Economic Companii Ovidiu Tender, în faliment. Compania Vulcana intrat în insolvenţă

Ovidiu Tender, în faliment. Compania Vulcana intrat în insolvenţă

Ovidiu Tender, în faliment. Compania Vulcana intrat în insolvenţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    22 Mai 2013   •   13:17
Tribunalul Bucureşti a aprobat intrarea în insolvenţă a companiei Vulcan Bucureşti, deţinută de omul de afaceri Ovidiu Tender, la solicitarea acesteia, din cauza unor datorii de 37 milioane euro. Informaţia a fost confirmată de Remus Borza, şeful Euro Insol, administratorul judiciar al companiei, potrivit Mediafax.

Afacerile Vulcan au scăzut de la 104,9 milioane lei în 2010 la 93,2 milioane lei în 2011, respectiv la 73,7 milioane lei în 2012.
 
Compania avea în 2010 pierderi de 19,6 milioane de lei, pentru ca un an mai târziu valoarea acestora să urce la 30,6 milioane lei, iar în 2012 la 48,5 milioane lei.
 
"Pierderile înregistrate în ultimele trei exerciţii financiare (2010-2012), în valoare de 98.803.358 lei, sunt cauzate în principal de insuficienţa disponibilităţilor băneşti pentru achiziţionarea de materii prime pentru onorarea comenzilor. Un alt element important care a condus la înregistrarea de pierderi a fost şi faptul ca societatea înregistra datorii istorice care trebuiau achitate cu prioritate în detrimentul utilizării resurselor financiare ale societăţii pentru creşterea capacităţii de producţie", arată Vulcan în cererea către instanţă.
 
Compania anunţa în decembrie 2012 că are dificultăţi în asigurarea capitalului de lucru, ca urmare a creşterii comenzilor din partea clienţilor.
 
Vulcan are în derulare un contract pe cinci ani, în valoare de 105 milioane euro, cu compania Kuwait Oil Company, pentru livrarea a 210 unităţi de pompare a petrolului. De asemenea, Vulcan a participat la o nouă licitaţie organizată de Kuwait Oil Company pentru livrarea a peste 1.300 de unităţi de pompare.
 
La 31 decembrie 2012, Vulcan avea datorii totale de 160,8 milioane lei, din care plăţi restante către bugetul de stat 29,4 milioane lei, împrumuturi pe termen scurt şi lung în valoare de 53,1 milioane lei şi drepturi salariale restante de 2,9 milioane lei.
 
Compania are circa 900 de angajaţi şi datorii restante către aceştia de circa 3,5 milioane lei.
 
În documentul transmis Tribunalului se arată că Vulcan are conturile poprite de creditori, inclusiv de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, disponibilul în cont fiind zero.
 
Compania produce cazane pentru centrale electrice, echipamente industriale şi unităţi de pompare. Înfiinţată în 1904, compania este în prezent listată la Bursa de Valori Bucureşti, având ca acţionar majoritar Grupul Energetic Tender, al omului de afaceri Ovidiu Tender.
 



 

×
Subiecte în articol: Ovidiu Tender
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close