Antena 3 CNN Economic Companii Ponta: Acţiunea lui Dan Diaconescu ar putea să pună Oltchim pe butuci

Ponta: Acţiunea lui Dan Diaconescu ar putea să pună Oltchim pe butuci

Ponta: Acţiunea lui Dan Diaconescu ar putea să pună Oltchim pe butuci
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Sep 2012   •   23:52

Premierul Victor Ponta a avertizat marţi că acţiunea lui Dan Diaconescu de a contesta în justiţie procedura de privatizare a Oltchim „ar putea pune pe butuci“ combinatul şi şi-a exprimat speranţa ca licitaţia să se desfăşoare într-un mod serios.
   
„Oltchim este cel mai dificil lucru al acestui moment. Sper ca procedura să se desfăşoare la modul serios, pentru că dacă unul dintre cei care participă vine şi licitează oricât de mult, deşi evident că nu va putea avea acei bani în termenul stabilit, probabil că asta reprezintă doar o amânare a procedurii normale“, a spus Ponta la un post de televiziune.
   
Comentând acţiunea lui Dan Diaconescu, care a solicitat în justiţie suspendarea privatizării, Ponta a afirmat că aceasta 's-ar putea să pună pe butuci Oltchimul'.
   
„Dacă luni, când este termen, se suspendă procedura de privatizare - în afară de faptul ca avem o mare problemă, pe 27 este boardul FMI - dar, practic, Oltchimul va muri“, a avertizat Ponta.
   
Întrebat dacă cei trei investitori interesaţi de Oltchim sunt interesaţi şi de Arpechim, Ponta a spus că preşedintele OMV Petrom, care deţine combinatul, a semnat un acord prin care se obligă să vândă Arpechim investitorului de la Oltchim.
   
„Arpechimul, în acest moment, aparţine, conform contractului de privatizare, OMV Petrom. Eu am discutat cu preşedintele OMV Petrom în urmă cu ceva timp şi în cadrul unor negocieri pe care le-am avut cu cei de la OMV Petrom, ei au semnat un acord prin care se obligă să vândă investitorului de la Oltchim şi Arpechimul. Pentru că dacă vrei să ţii tot Oltchimul, ai nevoie de Arpechim. (...) Aşa încât oricine, eventual, cumpără Oltchimul, are acest acord deja semnat între OMV Petrom şi statul român, prin care OMV se obligă să vândă şi Arpechimul, necesar bunei activităţi a Oltchim“, a explicat Ponta.
   
În context, premierul Ponta şi-a exprimat speranţa că angajaţii Oltchim îşi vor primi, săptămâna viitoare, salariile pe luna august.


×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close