Antena 3 CNN Economic Companii Povestea omului care a inventat cel mai popular obiect de îmbrăcăminte din istorie

Povestea omului care a inventat cel mai popular obiect de îmbrăcăminte din istorie

Povestea omului care a inventat cel mai popular obiect de îmbrăcăminte din istorie
01 Mai 2017   •   22:46

Levi Strauss este fondatorul primei companii producătoare de blugi Levi Strauss & Co., în 1853. Löb Strauß - înainte să îşi schimbe numele - s-a născut în landul german Bavaria, într-o familie de evrei. La 18 ani a plecat împreună cu mama lui şi cele două surori în America, unde s-a alăturat fraţilor Jona şi Louis, care începuseră o afacere cu textile în New York City, scrie businessmagazin.ro.

Numită J. Strauss Brother & Co., afacerea a fost extinsă de familie în San Francisco, oraş de trecere pentru căutătorii de aur din acea perioadă. Levi a fost ales ca reprezentant al familiei în acea zonă prin „Levi Strauss & Co.”.

Conceperea blugilor nu ar fi fost posibilă fără letonianul Jacob Youphes care şi-a schimbat şi el numele în Davis după ce a imigrat în SUA. La începutul anului 1870, Davis era croitor în Reno, Nevada. Un client l-a inspirat pe Davis să aplice nituri în buzunare şi în zonele sensibile pentru a preveni ruperea rapidă a pantalonilor.

Strauss era comerciant în San Franscisco şi Davis obţinea materialul pentru hainele croite de la el. La început folosea pânză, denimul era utilizat doar la salopete, dar până în 1911 a luat locul tuturor pantalonilor.

Citește continuarea pe businessmagazin.ro.

 

×
Subiecte în articol: blugi
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close