Antena 3 CNN Economic Companii Primarul Sibiului despre Nokia: Compania a avut un comportament de lăcustă industrială

Primarul Sibiului despre Nokia: Compania a avut un comportament de lăcustă industrială

Primarul Sibiului despre Nokia: Compania a avut un comportament de lăcustă industrială
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Oct 2011   •   18:45

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a afirmat joia aceasta că firma Nokia a avut un comportamemt de lăcustă industrială, iar autorităţile române puteau preveni situaţia dacă stabileau clar în ceondiţii vine şi pleacă aceasta, relatează Mediafax.

"Dupã pãrerea mea, nu s-a discutat foarte clar cu Nokia în ce condiţii vine şi în ce condiţii pleacã. Acest lucru s-ar fi putut discuta, mãcar informal, dacã nu printr-un contract [...] Dupã pãrerea mea, aşa ceva se numeşte comportament de lãcustã industrialã. Vine într-o locaţie, consumã resursele puse frumos la dispoziţie, dupã care pleacã. A fost evident cã aşa se întâmplã", a declarat primarul.

Nokia a anunţat că închide fabrica de la Jucu, din judeţul Cluj şi îşi mută afacerea în China. Această măsură va afecta 2.200 de oameni, care vor rămâne fără loc de muncă. Măsura a fost luată în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, întrucât unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Fabrica de la Jucu a fost inaugurată în februarie 2008.




×
Subiecte în articol: primar Sibiu companie Nokia inchidere fabrica
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close