Antena 3 CNN Economic Companii Reorganizare ISTORICĂ la una din cele mai mari companii din lume

Reorganizare ISTORICĂ la una din cele mai mari companii din lume

Reorganizare ISTORICĂ la una din cele mai mari companii din lume
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
15 Dec 2013   •   16:06
Procter&Gamble vrea să îşi reorganizeze operaţiunile din străinătate, fiind posibil ca divizia pentru Europa de Vest şi cea pentru Europa de Est să devină una singură, pentru reducerea costurilor, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg, conform Mediafax.
Totodată, divizia din India va fi combinată cu cea pentru Orientul Mijlociu şi Africa, au spus sursele, precizând că planurile nu vor fi prezentate de grup înainte de 2014.
Reorganizarea, care ar urma măsuri similare adoptate şi de alţi producători de bunuri de consum, reprezintă o încercare de accelerare a creşterii vânzărilor şi de reducere a costurilor. 
Unii membri ai conducerii de vârf din Europa şi-ar putea pierde posturile, au arătat două dintre surse.
 
În prezent, P&G, cu sediul central în Cincinnati, are cinci divizii internaţionale, respectiv America de Nord, America Latină, Asia, Europa de Vest şi CEEMEA (Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa).
Europa de Vest a reprezentat 18% din vânzările de 84 miliarde de dolari ale P&G, în cel mai recent an fiscal, potrivit raportului annual al grupului, CEEMEA a avut o contribuţie de 15%, iar Asia de 18%.
"Am discutat în mod deschis concentrarea noastră pe productivitate şi creştere, care include evaluarea operaţiunilor geografice. Efectuăm studii, pentru a analiza cele mai bune căi de dimensionare şi simplificare a operaţiunilor globale, dar nu am luat o decizie definitivă", a declarat Paul Fox, purtător de cuvânt al P&G.
P&G nu este prima companie de bunuri de consum care îşi reorganizează structura din cauza recesiunii mondiale. Anul trecut, producătorul de medicamente şi produse de îngrijire a sănătăţii Reckitt Benckiser Group a unit divizia europeană cu cea nord-americană, pentru restrângerea costurilor şi accelerarea procesului decizional.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close