Antena 3 CNN Economic Companii Restructurare majoră la Fiat. Grupul îşi separă activităţile non-auto

Restructurare majoră la Fiat. Grupul îşi separă activităţile non-auto

Restructurare majoră la Fiat. Grupul îşi separă activităţile non-auto
Sursa foto: fiat
22 Apr 2010   •   12:25

Şeful Fiat, Sergio Marchionne, a anunţat o restucturare majoră a companiei, în care grupul auto va separa activităţile non-auto într-o companie diferită. "Nu mai este nevoie pentru a le păstra împreună," declara Marchionne.
Producătorul de camioane Iveco, producătorul de maşini agricole Case New Holland şi o parte din producătorul de motoare Fiat Powertrain Technologies vor face parte dintr-un nou grup numit Fiat Industrial.
Noul grup va fi listat separat la bursa din Milano, arăta Marchionne.
În urma acestei restructurări se va ajunge la o companie producătoare de maşini -Fiat cu propriul brand plus Ferrari, Lancia, Alfa Romeo şi Maserati şi se va încheia în şase luni după ce se primeşte unda verde de la comitetul de conducere, arăta Marchionne în timpul unei prezentări a planului industrial pentru Fiat până în 2014.
Marchionne, care este şi director executiv al Chrysler, declara că producătorii italian şi american vor produce împreună "şase milioane de vehicule" până în 2014.
Acum cele două companii produc circa patru milioane de maşini.
Oficialul declara în decembrie 2008 înainte de fuziunea cu Chrysler, că pentru a supravieţui un producător auto trebuie să vândă cel puţin 5.5 milioane vehicule pe an.
Marchionne a stabili scopuri financiare ambiţioase pentru Fiat- profit net de 4,8-5 miliarde de euro în 2014 la venituri de 93 miliarde de euro.
În primul trimestru al 2010, Fiat a postat o pierdere netă de 21 milioane de euro. Vânzările au crescut cu 14,7 la sută la 12.9 miliarde de euro în primele trei luni ale anului.
În 2009, compania a pierdut 848 milioane de euro.
Chrysler a postat 3.8 miliarde dolari pierdere înb perioada 10 iunie- când a trecut de protecţia falimentului şi 31 decembrie, dar a ajuns la o pierdere net în primul trimestru 2010 de 197 milioane de dolari, faţă de 2,5 miliarde dolari anul trecut.
Fiat, care deţine 20 la sută din Chrysler, va prezenta 34 noi modele de maşini în 2010 -2014, din care 13 vor fi asamblate de Chrysler în SUA şi Mexic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fiat
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close