Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 accesorii care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie, dacă te pasionează gătitul

5 accesorii care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie, dacă te pasionează gătitul

Un bucătar profesionist sau cel puțin unul pasionat de gătit, știe că pentru preparate extraordinare are nevoie de câteva accesorii indispensabile pentru buna desfășurare a gătitului.

5 accesorii care nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie, dacă te pasionează gătitul
de Georgiana Adam    |    26 Ian 2022   •   11:08

Pregătirea celor mai savuroase preparate reprezintă un proces care presupune anumite tehnici și accesorii diverse, însă, datorită dezvoltării tehnologice în cazul electrocasnicelor și folosirea unor materiale practice și eficiente, gătitul a devenit dintr-o dată mult mai plăcut și relaxant.

Produse electrocasnice de calitate

În primul rând trebuie să-ți echipezi bucătăria cu produse electronice de calitate, moderne. Printre acestea se numără plitele pentru gătit, în ultima perioadă fiind mult mai frecvente și căutate plitele pe inducție, cuptoarele electrice, dar și hote bucatarii.

Poate că deja ai în bucătărie o plită și un cuptor electric și te gândești că te poți lipsi de o hotă. Însă trebuie să știi că o hotă pentru bucătărie te va ajuta enorm atunci când pregătești mâncărurile, în lipsa ei gătitul fiind o adevărată corvoadă.

O hotă de bucătărie potrivită va curăța tot aerul din interior, păstrându-ți bucătăria curată, aerisită, evitând formarea condensului și infiltrarea mirosului de gătit în restul casei.

Cântar de bucătărie

Pentru măsurarea cu exactitate a cantității de ingrediente folosite în prepararea rețetelor de patiserie, pâine, dar și alte rețele ce presupun cântărirea și folosirea exactă a anumitor produse, folosește cu încredere un cântar de bucătărie.

Deși majoritatea urmează o rețetă după ochi, cântărirea ingredientelor folosite, schimbă total gustul final al tortului, prăjiturii sau pâinii pregătite.

Poate ați observat că torturile sau dulciurile de la cofetării au cu totul altă textură și gust. Acest lucru se datorează măsurării exacte a cantităților ingredientelor folosite în pregătirea lor. Folosește de acum înainte un cântar de bucătărie și vei reuși să observi diferența și în produsele pregătite de tine. 

Multicooker

În ultimii ani, un grup tot mai pare de pasionați de gătit, folosesc un produs revoluționar, intitulat multicooker. Se pare că un astfel de dispozitiv are într-adevăr funcții spectaculoase și este un aliat de nădejde în bucătărie. Alege un multicooker și creează cele mai inedite rețete ale tale.

Versatilitatea multicooker-ului îți permite să pregătești în fiecare zi noi rețete, de care să te bucuri alături de întreaga familie. Un multicooker este un grătar, o oală sub presiune, o friteuză, un slow cooker, o oală de fiert, de făcut pâine, de orice îți trece prin cap să gătești. În funcție de modelul ales, aceste vine cu până la 150 de rețete presetate, alături de accesorii incluse pentru a-ți ușura gătitul, dar și un display led și control electronic pentru a descoperi tainele gătitului într-un mod rapid și facil. 

Termometru de bucătărie

Pentru gătirea la temperatura corectă a preparatelor, este necesar să ai un termometru de bucătărie. Gama largă de modele existente pe piață reușește să îndeplinească toate cerințelor bucătarilor profesioniști sau amatori.

De acum, poți pregăti friptura în sânge, mediu sau bine făcută, ținând cont de temperatura pe care ți-o prezintă termometrul.

De asemenea, acesta este util pentru prepararea sosurilor și cremelor ce nu trebuie să depășească o anumită temperatură sau pentru orice alte rețete care necesită monitorizarea temperaturii.

Fie că alegi un termometru clasic, cu sondă sau unul profesional cu infraroșu, pregătirea rețetelor favorite va deveni dintr-o dată mult mai ușoară și la îndemână. 

Robot de bucătărie

Robotul de bucătărie este un accesoriu ce îți oferă o multitudine de funcții utile atunci când vrei să gătești rapid și ușor. Poți mixa compoziția pentru prăjituri, aluaturi, poți stoarce fructe, felia produse, îl poți folosi pe post de blender și chiar râșni anumite alimente.

Un astfel de robot de bucătărie îți va fi extrem de util dacă te pasionează gătitul, reușind să-ți ușureze enorm munca în bucătărie.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close