Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 idei pentru un mic dejun sănătos

5 idei pentru un mic dejun sănătos

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, întrucât după orele de somn se recomandă să îți iei doza zilnică de energie din alimente. Este important să alegi cele mai bune ingrediente pentru o masă bogată în proteine! Poți opta pentru ouă, avocado, brânzeturi, roșii și alte legume pe care le poți combina.

5 idei pentru un mic dejun sănătos
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Feb 2023   •   14:09

Ți-am pregătit cinci idei de rețete pentru un mic dejun sănătos, rapid, care te ajută să te menții în formă pe tot parcursul zilei.

  • Toast cu avocado

Avocado a devenit un fruct din ce în ce mai consumat datorită proprietăților sale benefice pentru sănătate. Acesta ajută la menținerea unei greutăți normale, fiind folosit în timpul dietelor. Potrivit Departamentului de Agricultură al SUA, o porție de 100g de avocado conține 485mg de potasiu. De asemenea, este bogat în grăsimi mononesaturate, ceea ce ajută la reducerea colesterolului. Avocado conține multe fibre, dar și folat, un tip de vitamina B care contribuie la buna funcționare a creierului. 

Rețeta este rapidă și savuroasă. Pisează avocadoul până când devine cremos, prăjește ușor două felii de pâine și adaugă pasta formată deasupra. Condimentează cu sare și piper după gust. Pentru a obține un mic dejun plin de proteine, continuă cu prăjirea a două ouă ochiuri, pe care să le adaugi peste pasta de avocado.

  •  Sandwich cu unt de arahide, banane și semințe de chia

O altă rețetă simplă, dar delicioasă, pentru un mic dejun sănătos, este pâinea prăjită cu unt de arahide. Prejește o felie de pâine toast, unge-o cu unt de arahide și adaugă deasupra câteva felii de banană. Pentru un plus nutrițional în farfurie, poți opta pentru semințe de chia sau de floarea-soarelui, în funcție de preferințe. Este o gustare rapidă și sățioasă, care îți va oferi un boost de energie în zilele aglomerate

  •  Salată de fructe cu quinoa

Pentru un mic dejun sănătos, nu uita să incluzi în meniu fructele! Recomandarea noastră: o salată de fructe de pădure cu quinoa. Ai nevoie de căpșune, mure, afine și un mango tăiat cubulețe. Adaugă într-un bol toate fructele, apoi quinoa și amestecă bine până când semințele sunt distribuite uniform. Realizează un dressing dulce-acrișor pe bază de miere, lime și busuioc pe care să îl combini cu fructe și quinoa. În final te vei bucura de o salată gustoasă și plină de vitamine!

  • Fulgi de ovăz cu ou

În continuare îți propunem o rețetă simplă cu fulgi de ovăz și ouă ochiuri. Ovăzul se amestecă cu brânză cheddar, ardei roșu tăiat cubulețe și puțină ceapă. Următorul pas este să introduci compoziția în cuptorul cu microunde timp de șapte-opt minute. În acest timp poți găti un ou ochi pe care să îl adaugi lângă combinația de ovăz și legume. Micul dejun este gata, încearcă-l și tu!

  • Mini frittata cu quinoa, șuncă și brânză

Nu în ultimul rând, ți-am pregătit o super rețetă de frittata cu șuncă și brânză. Ai nevoie de două căni de quinoa gătită, două ouă, două albușuri de ou, o cană de dovlecei tăiați cubulețe, o cană de brânză Cheddar mărunțită, o jumătate de cană de șuncă tăiată în cubulețe, un sfert de ceașcă de pătrunjel tocat, două linguri de parmezan ras, două cepe verzi, tocate mărunt, sare și piper. 

Combină toate aceste ingrediente, mai puțin quinoa, într-un bol. După ce le-ai amestecat bine, poți adăuga quinoa treptat. Transferă compoziția într-o tavă de copt brioșe, pe care urmează să o lași la cuptor 20 de minute. Scoate-le din cuptor și așteaptă puțin până se răcesc. Le poți savura imediat sau le poți lua la pachet atunci când îți începi ziua în trafic.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Când vine căldura! Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza verii
x close