Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 sfaturi pentru a avea un corp sănătos

5 sfaturi pentru a avea un corp sănătos

Doar un corp sănătos te va ajuta să ai starea de bine pe care o dorești zi de zi, însă uneori este dificil să faci acest lucru.

5 sfaturi pentru a avea un corp sănătos
de Georgiana Adam    |    22 Dec 2021   •   16:04

Nu este vorba numai despre a sta departe de diverse afecțiuni ale sănătății, boli pe care nu le poți preveni, a căror apariție este iminentă, ci și de a face tot posibilul pentru a-i oferi corpului tău ceea ce este necesar pentru a fi în formă și pentru a se simți bine. Există anumite lucruri pe care le poți face pentru a avea un corp sănătos, iar mai jos vei regăsi cele mai bune 5 sfaturi pe care le poți urma în acest sens.

Un meniu sănătos, o dietă echilibrată 

În funcție de caracteristicile pe care le ai, respectiv vârstă, sex, înălțime, nivel de activitate sau afecțiuni medicale de care suferi, poți alege un meniu diversificat pe care să îl adopți atunci când vrei să ai grijă de corpul tău. Este important să te asiguri că prin dieta pe care o ai, îi asiguri organismului necesarul de proteine, de grăsimi sau alte substamțe necesare unei bune funcționări. 

Pentru un aport proteic considerabil, este indicat consumul de carne, de fasole, de tofu, nuci și ouă. Este de preferat ca acestea sau orice alt aliment să nu fie prăjite sau să aibă multă grăsime, deoarece acestea din urmă cresc numărul de calorii. 

Suplimentează pentru un nivel optim de vitamine și minerale în organism

În cazul în care aportul de vitamine nu este suficient din dieta alimentară pe care o ai, este recomandată administrarea unor suplimente alimentare care să te ajute să ajungi la necesarul de vitamine și minerale pentru o viață activă și o stare generală bună. În sezonul rece este recomandată chiar și administrarea unor suplimente imunitate care să te ajute să treci mai repede peste încercările răcelilor și virozelor de sezon. 

Mișcare zilnică pentru o viață activă 

Exercițiile fizice pe care le faci dimineața te pot ține în formă întreaga zi. Pentru a te simți plin de energie și pentru a fi în formă întreaga zi, fă-ți obiceiul de a face sport în fiecare dimineață, înainte de a începe activitățile din rutina zilnică. În felul acesta îi vei asigura corpului energia și starea de bine de care are nevoie și vei face zilnic câte un pas important pentru menținerea unui corp sănătos. Pentru rezultate pe termen lung, poți alege să faci sport la sălile de fitness, chiar să alegi un program personalizat cu un antrenor care să te îndrume cum să faci sport într-un mod cât mai eficient. Sportul te va ajuta să te menții în formă, însă uneori poate fi nevoie să iei suplimente articulatii sau suplimente alimentare care să te ajute să te miști bine, mai ales la vârste înaintate. 

Hidratează-te corespunzător

Doi litri de lichide, de preferat apă, în fiecare zi nu este un simplu mit sau o recomandare care nu are fundament. Corpul uman are nevoie de apă, respectiv de o hidratare corespunzătoare pentru a funcționa cât mai bine. Nu numai când este cald afară și este favorizată transpirația se recomandă consumul de lichide, ci în permnaneță, astfel încât funcțiile organelor interne să fie corect și complet realizate. 

Odihnește-te bine și ai grijă la un somn de calitate

Pentru un corp sănătos, este nevoie de respectarea timpului de odihnă necesar pentru ca acesta să se refacă după orele numeroase de activitate. Este important ca somnul să nu fie numai cantitativ, ci și calitativ corespunzător, astfel că este recomandat să te pui la somn devreme, înainte de epuizarea totală a organismului și să îndepărtezi orice sursă de stres sau care ți-ar putea deranja somnul în timpul nopții. Evită cafeaua și băuturile energizante înainte de somn, citește înainte de somn ca să te relaxezi și poți încerca chiar să difuzezi uleiuri care să creeze o atmosferă plăcută și liniștitoare. 

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close