Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Back to School: Cum să reduci cheltuielile pe rechizite

Back to School: Cum să reduci cheltuielile pe rechizite

Începutul anului școlar se apropie rapid, așa că părinții se află în goana după rechizite. Pentru că există atât de multe obiecte și accesorii necesare elevilor, bugetul necesar pentru această achiziție poate atrage o bună parte din venitul familiei.

Back to School: Cum să reduci cheltuielile pe rechizite
de Georgiana Adam    |    14 Sep 2021   •   15:25

Din fericire, poți pune în aplicare câteva metode pentru a reduce cheltuielile în pragul începerii școlii! Iată câteva sfaturi pentru a economisi!

1. Fă inventarul rechizitelor pe care le ai deja

Familiile cu mai mulți copii de vârstă școlară știu despre ce vorbim - cu siguranță lista de cumpărături pentru noul an școlar trebuie să înceapă cu inventarul rechizitelor din casă! Este posibil ca multe dintre obiectele și ustensilele necesare elevilor să existe deja în cutiile depozitate în subsolul casei sau în pod, așadar de ce să nu le folosești? Renunță la cele care se află într-o stare vizibilă de uzură și păstrează-le doar pe acelea care pot fi curățate sau pe cele noi.

2. Cumpără la mână a doua

Alături de rechizitele necesare, începutul școlii presupune și reînoirea garderobei. O soluție inspirată, care te vor ajuta să economisești este să achiziționezi piese vestimentare la mâna a doua. Magazinele second hand, dar și site-urile cu anunțuri pot ascunde adevărate ”comori stilistice”, printre care uniforme pentru copii. Având în vedere că micuții se dezvoltă rapid, investiția în haine și încălțări scumpe nu este tocmai cea mai rentabilă!

3. Scrie o listă de cumpărături

Înainte de a merge la cumpărături pentru copiii tăi, fă o listă cu cele necesare. Un instrument atât de banal, la prima vedere, dar foarte eficient, spun specialiștii în domeniul financiar, o astfel de listă te poate ajuta să faci economii importante. Practic, ghidându-te după ceea ce ai notat deja pe hârtie sau pe telefonul mobil nu vei pica plasă tentației de a cumpăra și obiecte care nu se regăsesc pe listă și care, cu siguranță, nu sunt absolut necesare.

4. Cumpără ”en gross”

Pentru a reduce cheltuielile cu rechizitele, ceea ce poți face este să le cumperi, en gross, de la începutul anului școlar. Fără îndoială că cei mici vor avea nevoie de mai multe caiete de-a lungul celor două semestre, de mai multe pixuri, rezerve pentru stilou sau blocuri de desen. Poți analiza ofertele magazinelor de profil și poți alege, în vrac, produsele de care școlarii tăi au nevoie. În plus, dacă este posibil, cooptează mai mulți părinți în acest demers și achiziționați împreună o cantitate mai mare de rechizite, beneficiind pe un preț mai mic per bucată.

Pentru a te bucura de reduceri de preț la articolele necesare la școală poți ”vâna” și ofertele marilor retaileri din online care, în această perioadă, oferă discount-uri generoase la acest segment de produse

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close