Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ce presupune consultația în vederea unui implant dentar

Ce presupune consultația în vederea unui implant dentar

Implanturile dentare sunt rădăcini artificiale folosite pentru restaurarea dinților lipsă, ajutând si la oprirea sau prevenirea pierderii osoase a maxilarului.

Ce presupune consultația în vederea unui implant dentar
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   10:32

Procedura este clasificată ca o formă de stomatologie protetică (înlocuire artificială), dar este considerată și o formă de stomatologie estetică.

Oamenii care și-au pierdut dinții se simt inconfortabil atunci când zâmbesc sau vorbesc. În plus, mușcătura neregulată cauzată de pierderea dinților poate avea un efect negativ asupra obiceiurilor alimentare, ducând la probleme secundare de sănătate.

Prin înlocuirea rădăcinilor dentare lipsă, unimplant dentaroferă oamenilor stabilitatea necesară pentru a mânca alimentele favorite, fără a se chinui să mestece. În plus, ajută la stimularea și menținerea osului maxilar, prevenind pierderea osoasă și ajutând la susținerea trăsăturilor faciale.

Consultația în vederea unui implant dentar

Pentru a determina dacă un implant dentar în București este procedura potrivită pentru rezolvarea problemelor tale dentare, este nevoie de o consultație la medicul stomatolog și/sau parodontist. În timpul acestei întâlniri, medicul îți va examina amănunțit dinții și gingiile și va evalua densitatea și cantitatea osoasă. Acest lucru poate implica radiografii și tomografii computerizate (scanări CT) pentru a se asigura că există o structură osoasă suficientă pentru plasarea implantului (implanturilor) și pentru a determina exact unde ar trebui plasate.

Pe baza stării țesuturilor bucale, a igienei, a obiceiurilor personale și a angajamentului de a urma instrucțiunile de îngrijire ulterioară, medicul dentist te va sfătui care este cel mai potrivit plan de tratament. Unii pacienți cu țesut osos sau gingival insuficient necesită grefe osoase sau de țesut moale și/sau utilizarea implanturilor cu diametru mic.

În funcție de situația ta, medicul stomatolog îți va comunica cât timp va dura întregul proces de tratament, câte programări vor fi necesare și la ce să te aștepți după fiecare procedură. De asemenea, vor fi discutate și opțiunile de anestezie locală, dar și costurile întregului proces.

Care este procedura unui implant dentar

Procedura se efectuează de obicei într-o singură ședință, dar necesită o perioadă de osteointegrare. Osteointegrarea este procesul prin care implantul se ancorează în osul maxilarului. Aceasta durează între șase săptămâni și șase luni. Apoi, medicul dentist poate finaliza procedura prin plasarea unei coroane sau a unei punți dentare.

Implantul dentar poate fi efectuat oricând după vârsta adolescenței sau când creșterea osoasă este completă. Anumite afecțiuni medicale, pot necesita tratament suplimentar înainte ca procedura să fie efectuată.

Recuperarea după un implant dentar

După procedura chirurgicală inițială, disconfortul ar trebui să fie minim. Pot apărea umflarea gingiilor precum și sângerări minore. Medicamentele pentru durere pe bază de prescripție medicală vor calma orice durere sau disconfort resimțit după procedură. Timp de cinci până la șapte zile după operație, dieta ta alimentară se limitează doar la alimente moi. Dacă sunt prezente cusături, este posibil să fie nevoie să fie îndepărtate de medicul dentist. Însă, de cele mai multe ori sunt utilizate cusăturile cu autodizolvare care nu necesită îndepărtare.

La cine să apelezi pentru un implant dentar în București

Poti gasi multe clinici dentare in Bucuresticareoferă pacienților săi tratamente și soluții eficiente oricărui tip de problemă stomatologică. Majoritatea clinicilor, asa cum este si clinica dentară Elveto-Dent.ro, acceptă si plata unui implant dentar in rate, fara dobanda. Prețul include consultația, stabilirea planului de tratament, anestezia, inserarea implantului, inserarea șurubului de acoperire și sutura. De asemenea, clinica acoperă și o garanție pe termen lung.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close