Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Florile de nuntă, ce trebuie să ai în vedere când alegi aranjamentele florale pentru eveniment

Florile de nuntă, ce trebuie să ai în vedere când alegi aranjamentele florale pentru eveniment

Colin Cowie spunea că „Florile sunt un limbaj universal pe care orice mireasă îl înțelege”, mai ales atunci când evenimentul se dorește a fi unul impresionant, care să rămână în memoria invitaților.

Florile de nuntă, ce trebuie să ai în vedere când alegi aranjamentele florale pentru eveniment
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2022   •   12:43

Alegerea aranjamentelor florale de nuntă este un pas important în planificarea întregului eveniment, care trebuie să ia în considerare o mulțime de elemente, de la sezonul în care are loc evenimentul, până la detalii legate de buget, tematică și preferințele personale.

Florile alese pot fi elementul distinctiv al unei nunți, în care priceperea și creativitatea artistului floral sunt puse în slujba evenimentului tău. De aceea, este important să îți stabilești o primă listă de dorințe, pe care să le împărtășești floristului, astfel încât acesta să înțeleagă foarte bine care sunt preferințele tale.

În alegerea unor aranjamente florale pentru nuntă trebuie să iei în calcul următoarele criterii:

Stabilirea bugetului alocat florilor

Elaborarea unui buget alocat întregului eveniment este un task dificil, mai ales că foarte multe dintre cheltuieli sunt neprevăzute. Acesta trebuie să ia în calcul atât avansurile pentru locație, cât și serviciile de tipul foto-video, aranjamentele florale sau chiar hainele din ziua cea mare. Aranjamentele florale de la restaurant sunt, de obicei, incluse în prețul meniului, dar pot fi necesare sume extra, dacă optezi pentru flori mai scumpe. Nu uita că trebuie să cumperi și buchetele de flori pentru domnișoarele de onoare, plus cele care se vor pune la pieptul invitaților.

De preferat, alege rochia de mireasă, apoi buchetul

Stilul, culoarea și forma rochiei de mireasă influențează tipul de aranjament floral pentru eveniment. Este recomandat ca florile să completeze ținuta, nu să concureze cu aceasta.

Fă-ți o listă de dorințe înainte de a te vedea cu floristul

Atunci când planifici un astfel de eveniment, este foarte important să te documentezi temeinic și să treci pe o listă dorințele și preferințele tale. Acordă-ți timp pentru a vedea ce flori îți fac, apoi caută idei de aranjamente și detalii care trebuie să existe.

Ai grijă la paleta de culori

Culoarea florilor este punctul de plecare în alegerea unui anumit tip de aranjament floral. Cel mai indicat este să optezi pentru culori cât mai apropiate de tematica nunții tale, de rochia de mireasă și de ambientul restaurantului pentru care ai optat.

Alege florile care te definesc

În principiu, florile de nuntă alese ar trebui să reflecte stilul general al nunții, dar și personalitatea ta. Dacă evenimentul va fi unul relaxat, ce va fi celebrat pe plajă, indicat este să optezi pentru aranjamente florale cât mai creative, colorate, care să ducă cu gândul la o vacanță binemeritată pe malul mării. În cazul unei nunți diafane, o bună alternativă de flori este bujorul sau trandafirul. Pentru un eveniment sofisticat, poți opta pentru idei unice, să experimentezi alternative florale create cu pene, fructe sau chiar cu spice de grâu și floarea soarelui.

Ia în calcul și sezonul în care are loc evenimentul

Cel mai important pas în alegerea aranjamentelor florale este anotimpul. Dacă nunta va avea loc primăvara, o bună idee este să folosești bujori, de culori diferite. În cazul în care nunta are loc aproape de sfârșitul verii, o bună idee ar fi să integrezi spicele de grâu sau de floarea soarelui.

Pune-ți amprenta asupra aranjamentelor florale

Florile pe care le folosești la nuntă ar trebui să îți aducă aminte de cele mai frumoase momente petrecute cu partenerul tău. Astfel, poți adăuga o notă personală prin includerea florilor specifice. Poți include flori asemănătoare cu primul buchet primit de la viitorul soț sau chiar poți folosi modele pe care chiar mama ta le-a avut în buchetul ei de mireasă.

Ca o concluzie, fiecare tip de aranjament floral trebuie să definească cuplul, tematica evenimentului, dar și personalitatea mirilor. Nu există variantă bună sau mai puțin bună, ci aranjamente care să te ajute să creezi un eveniment unic, care să rămână în memoria colectivă a invitaților.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close