Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Hidrofoare, ce trebuie să știi despre aceste dispozitive

Hidrofoare, ce trebuie să știi despre aceste dispozitive

Hidrofoarele sunt echipamente care uşurează considerabil confortul vieții de zi cu zi al locuitorilor din gospodăriile în care nu există posibilitatea de conexiune la rețelele publice de apă.

Hidrofoare, ce trebuie să știi despre aceste dispozitive
Sursa foto: HENADZY- stock.adobe.com
de Georgiana Adam    |    30 Apr 2024   •   15:47

Acestea au rolul de a pompa apa din sursa - puț, bazin, conductă - şi de a o transporta unde este nevoie. Pentru multe gospodării, aceste aparate sunt singurele ce pot fi incluse pentru a avea acces continuu şi constant la apă. Pentru că rolul lor este unul foarte important, trebuie să cunoști mai multe detalii înainte de a face orice achiziţie.

Cum alegi hidroforul potrivit?

Primul aspect pe care trebuie să-l analizezi dacă ești în căutarea de hidrofoare eficiente este legat de sursa de apă. Cele mai frecvente contexte au ca sursa - apa considerată ca fiind la mică adâncime ( maxim 9 m), unde sunt potrivite modele de hidrofoare de suprafață. Pentru extragerea apei cu adâncime aflată la 9-25 m sunt potrivite modelele cu ejector. În această situaţie pompa se montează la suprafață şi ejectorul la adâncime. Dacă sursa de apă se găsește la o adâncime mai mare de 25 m trebuie utilizate variantele submersibile.

Un alt aspect pe care trebuie să îl urmărești este legat de nevoile gospodăriei. Pentru o gospodărie de dimensiune redusă, locuită de una, doua sau trei persoane un echipament cu putere de 25 L - 30L poate satisface perfect necesitățile, în cazul unei locuințe cu mai mult de patru rezidenți este mai potrivit un hidrofor cu capacitate de 50L.

Odată ce ţi-ai făcut o idee asupra acestor detalii, ar trebui să verifici cu atenție şi alte caracteristici importante. Consumul de energie şi puterea electrică, dimensiunea vasului de expansiune sau funcțiile suplimentare ale aparatului sunt câteva dintre elementele pe care trebuie să le ai în vedere.

Ce trebuie să mai cunoști despre hidrofor?

Când vine vorba de montarea aparatului, trebuie verificate, analizate, măsurate şi cercetate mai multe aspecte. Distanța dintre pompa şi cel mai înalt punct de consum, adâncimea pompei faţă de luciul apei, distanța de împingere sunt doar câţiva dintre parametrii ce influenţează dinamica şi modul de funcţionare al dispozitivului. Dacă intenționezi sa montezi un hidrofor, ai putea consulta specialist cu expertiză, acesta îți poate oferi un punct de vedere obiectiv și alte informații necesare în acest sens.

Eficiență maximă în gospodărie cu hiderofoare și alte accesorii - furtun, ceaun, aspersor, mobilier pentru grădină

Odată ce ai descoperit modelul de hidrofor potrivit, îţi poţi concentra atenția asupra altor elemente indispensabile. Poți găsi în magazinele online diverse accesorii ce te vor ajuta să realizezi diferite sarcini cu apa pompată. De la furtune și aspersoare ideale pentru irigarea grădinii de zarzavaturi şi a ierburilor aromatice, trepiede şi ceaune rezistente, potrivite pentru momentele de relaxare, toate accesoriile sunt importante.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close