Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce să ții cont când alegi îmbrăcămintea tehnică pentru iarnă

De ce să ții cont când alegi îmbrăcămintea tehnică pentru iarnă

Vestimentația pe care o alegi pentru iarnă trebuie să îți ofere, înainte de toate, protecție împotriva frigului, respectiv un confort termic ridicat pentru a te simți bine.

De ce să ții cont când alegi îmbrăcămintea tehnică pentru iarnă
de Georgiana Adam    |    08 Dec 2021   •   12:04

Pentru aceasta, cea mai bună alegere pe care o poți face este îmbrăcămintea tehnică, remediul ideal pentru termoreglare care ajută la menținerea temperaturii corpului și care împiedică frigul să pătrundă.

Însă cum alegi îmbrăcămintea tehnică potrivită pentru nevoile tale și cum știi care sunt cele mai bune piese vestimentare care să întrunească condițiile pentru a lupta împotriva frigului iernii?

Iată câteva dintre cele mai utile informații în acest sens. 

Cum alegi piesele vestimentare potrivite pentru partea superioară a corpului 

Pentru ca în partea superioară a corpului să beneficiezi de confortul termic dorit chiar și atunci când temperaturile sunt extrem de scăzute, este recomandată alegerea a trei straturi de haine. Ideal este ca primul strat de haine să fie reprezentat de lenjerie termică, respectiv o lenjerie intimă care vine în contact direct cu pielea și care să mențină corpul uscat, să nu mențină umezeala și să nu favorizeze transpirația.

Pentru că sunt materiale care se usucă foarte repede, sunt recomandate fibrele sintetice precum poliesterul și acrilul, bumbacul fiind de evitat pentru că se usucă foarte lent, deși absoarbe destul de bine.

Poți alege, de asemenea, lâna ca prim strat, deoarece aceasta prezintă avantajul de a te menține cald și atunci când nu ești activ fizic. 

Pentru al doilea strat de îmbrăcăminte poți alege produse Norhfinder, piese vestimentare tehnice de calitate înaltă care au rolul de a izola foarte bine, astfel încât să rețină căldura corpului.

Cu ajutorul unor piese vestimentare din fleece sau o jachetă subțire din puf vei avea protecția dorită împotriva frigului și confortul termic necesar. 

Dacă temperaturile sunt extrem de scăzute, pe lângă hanorace barbati sau alte piese vestimentare tehnice utilizate ca strat secund, poți avea nevoie și de un al treilea strat de îmbrăcăminte în partea superioară a corpului, rolul acestuia fiind acela de a te proteja de ger, dar și de ploaie, vânt sau zăpadă.

De regulă, acest al treilea strat este reprezentat de o jachetă impermeabilă care nu permite apei să pătrundă în interior, dar care să îți ofere și căldură și să lase aerul să circule pentru a nu favoriza transpirația. 

Cum alegi piesele vestimentare potrivite pentru partea inferioară a corpului 

Și pentru partea inferioară a corpului este nevoie să alegi piese vestimentare adecvate, iar îmbrăcămintea tehnică reprezintă soluția ideală pentru sezonul rece, cu temperaturi scăzute.

În cazuri extreme, atunci când este ger, este recomandată alegerea a două straturi de haine.

Ca prim strat, poți alege o pereche de colanți termici care să asigure căldura necesară în contactul cu pielea. Poți alege un material precum lâna sau chiar o pereche de colanți din polar. 

Al doilea strat, pantalonii, trebuie să mențină în interior căldura asigurată de primul strat, dar să asigure și protecția împotriva vântului sau zăpezii ori ploii. Așadar, poți alege o pereche de pantaloni de ski sau pantaloni de drumeție. 

Pe lângă acestea, pentru extremități poți alege mănuși din poliester, recunsocute pentru proprietățile termice pe care le are, un fular pentru gât și o căciulă cu căptușeală fleece pentru cap, iar echipamentul pentru iernile geroase este în acest fel complet.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close