Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Pulovere urâte. Ce sunt și cum să le porți

Pulovere urâte. Ce sunt și cum să le porți

Un pulover de Crăciun este un element indispensabil al garderobei tale din perioada sărbătorilor de iarnă.

Pulovere urâte. Ce sunt și cum să le porți
de Georgiana Adam    |    03 Noi 2023   •   17:00

A fost purtat de Bridget Jones și de iubitul ei Mark Darcy, precum și de personajele din „Singur acasă”. Ai unul în dulap? Dacă nu, asigură-te că vei cumpăra un model cu un pom de Crăciun, un om de zăpadă sau stele. De unde a venit moda acestor pulovere urâte bogat decorat? Cu ce să-l combini?

Istoria puloverelor de Crăciun

Nu se știe cu adevărat când a fost cusut primul pulover de Crăciun. Ele au apărut deja în campaniile publicitare din anii 1940, dar la acea vreme nu erau încă decorate cu culori atât de expresive și bogăție de simboluri. Pe atunci se purta un pulover de Crăciun, dar decorat cu un model norvegian. Se consideră că serialele și filmele americane de televiziune din anii 1980 și 1990 au „popularizat” puloverul de Crăciun - acolo personajele purtau pulovere groase, de lână, decorate cu motive populare de iarnă.

Cu toate acestea, cel mai mult se asociază puloverul de Crăciun cu „Singur acasă” și „Jurnalul lui Bridget Jones”. După ce au vizionat aceste producții, mulți oameni au decis să ofere altora un cadou sub forma unui pulover de Crăciun. Și trebuie să recunoști– un  astfel de pulover este atât de distinctiv încât ar trebui să-l porți și tu în timpul perioadei sărbătorilor.

Puloverele de Crăciun – piesă vestimentară la modă sau kitsch?

Sunt mulți oameni care vor asocia mereu un pulover de Crăciun cu kitsch-ul. Cu toate acestea, purtat pentru această ocazie specifică și combinat cu decorul minimalist, poate deveni un must have. De aceea, merită să profiți de ocazia de a îmbrăca un pulover destinat Crăciunului magic și de a te simți în el cu adevărat bine! Vrei să porți puloverul tău de Crăciun mai mult decât doar în timpul sărbătorilor? Alege-l pe cel cu un motiv mai puțin intruziv - de preferință cu modele caracteristice norvegiene.

Deși puloverul de Crăciun va fi întotdeauna asociat cu urâțenia și kitsch-ul de anumiți oameni, poate fi considerat și o tendință plăcută de vacanță . Creatorii de modă știu și ei acest lucru și au început să creeze astfel de pulovere de Crăciun în colecțiile lor de sărbători în urmă cu câțiva ani, iar femeile le cumpără mereu cu multă bucurie.

Cum să porți puloverele de Crăciun?

În decembrie, și mai ales în preajma Sf. Nicolae și a Crăciunului, se pot vedea tot mai mulți oameni care poartă pulovere de Crăciun. Cel mai adesea, sunt roșii, verde închis sau bleumarin, iar în mijloc vei observa un ren, un brad cu bulele strălucitoare sau un Moș Crăciun care poartă o pungă cu cadouri. 

Cum să porți un pulover de Crăciun pentru a-l face să arate bine? Cel mai bine este să combini un astfel de element expresiv cu ceva subțire - pantaloni negri sau blugi clasici. Ai de gând să îmbraci un pulover de Crăciun și să stai acasă? Îl poți combina cu ușurință cu șosete groase și calde cu model sau chiar cu pantaloni de pijama!

Pentru femeile care sunt un pic mai curajoase, există câteva sugestii pentru a purta un pulover de Crăciun în afara casei.

Combină un pulover roșu de Crăciun cu o fusta creion până la genunchi – de preferat argintie sau aurie. Adaugă botine cu toc înalt și o jachetă din piele de oaie. Acest lucru poate funcționa cu adevărat! Dar poți combina cu succes un pulover de Crăciun cu blugi. Un om de zăpadă fermecător sau fulgi de zăpadă pe un pulover vor încălzi doar imaginea unui bărbat.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close