Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Vrei să îți schimbi mașina? Află cum poți obține un preț mai bun pentru cea veche

Vrei să îți schimbi mașina? Află cum poți obține un preț mai bun pentru cea veche

Atunci când ai în plan să faci un upgrade în ceea ce privește automobilul personal, cu siguranță iei în calcul vânzarea celui pe care l-ai folosit până în prezent. Piața auto second hand este, însă, foarte competitivă, iar obținerea unui preț bun pentru vechiul autoturism este dezirabilă, cu atât mai mult cu cât ai nevoie de un avans consistent pentru noua mașină.

Vrei să îți schimbi mașina? Află cum poți obține un preț mai bun pentru cea veche
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    16 Iun 2021   •   13:53

Atunci când ai în plan să faci un upgrade în ceea ce privește automobilul personal, cu siguranță iei în calcul vânzarea celui pe care l-ai folosit până în prezent.

Piața auto second hand este, însă, foarte competitivă, iar obținerea unui preț bun pentru vechiul autoturism este dezirabilă, cu atât mai mult cu cât ai nevoie de un avans consistent pentru noua mașină.

În cele ce urmează, îți vom oferi câteva recomandări care te vor ajuta să obții prețul corect pentru autoturismul vechi:

Asigură-te că ești cu revizia la zi

Dacă ai fi în situația de a cumpăra tu însuți o mașină second hand, cu siguranță ai ține cont de acest aspect.

Inspecția tehnică periodică este obligatorie, însă revizia poate fi amânată, mai ales dacă mașina nu se află încă în leasing, caz în care banca îți va impune să o efectuezi cu recurență precisă, la împlinirea numărului de kilometri sau a intervalului de timp impus.

La revizie vei înlocui filtrele și vei completa nivelul lichidelor, dar vei afla, totodată, dacă e nevoie să înlocuiești anumite piese auto.

Ocupă-te de o igienizare ca la carte

Nu e suficient să te duci cu mașina la spălătoria de la colțul străzii sau într-o benzinărie, să o speli la perii, dacă vrei să impresionezi. Investește într-o spălare exterioară de calitate și, eventual, într-un polish - vei găsi aceste servicii disponibile în centrele detailing de îngrijire auto.

La fel de important este să te ocupi și de interiorul mașinii. Există locuri în care poți solicita o curățare chimică a tapițeriei, atât de utilă mai ales în situațiile în care pe aceasta există pete sau dacă ai obișnuit să fumezi în mașină și s-a impregnat mirosul în textile.

După o astfel de curățare, interiorul mașinii va arăta și va mirosi ca nou.

Oferă ceva în plus și diferențiază-te

Nu ai niciun motiv să păstrezi accesorii de la mașina veche, dacă urmează să cumperi un model mai modern. Pe lângă setul de anvelope de vara deja montat, probabil, îl poți pune la bătaie și pe cel de cauciucuri de iarnă. Dacă ai jante pentru ambele seturi, cu atât mai bine.

Kitul pentru remedierea unei pene, roata de rezervă, compresorul, suportul pentru telefon, cablul auxiliar, barele longitudinale pentru plafon pe care se poate monta un portbagaj auxiliar sau suportul pentru bicicletă sunt lucruri de care te poți lipsi, dar care fac o diferență majoră în decizia de cumpărare a următorului proprietar.

Realizează fotografii de calitate

Formularea anunțului de vânzare este importantă, însă, nu ai nevoie de o poveste pentru a vinde o mașină bună, ci de specificații tehnice clare și complete.

Asigură-te, însă, că textul este redactat corect și roagă un prieten să facă o verificare, pentru a te asigura că nu ai greșeli de scriere sau de exprimare din cauza neatenției. Fotografiile, în schimb, trebuie să fie impecabile.

Asta nu înseamnă că va trebui să investești în serviciile unui fotograf profesionist, ci că ar fi indicat să folosești un telefon sau un aparat foto performant, să acorzi importanță luminii și să te asiguri că mașina este în cea mai bună stare de funcționare, dar și de igienă, în momentul în care te ocupi de ședința foto.

Compară prețul cu al altor anunțuri și scoate în evidență avantajele

Caută pe site-urile de anunțuri autoturisme de la același brand, același model, opțiuni similare și un interval de rulaj apropiat. Vezi ce prețuri se practică în piața auto second hand și raportează-te la acestea, când stabilești prețul mașinii tale.

De asemenea, lasă-ți o marjă mică pentru eventuale negocieri sau stipulează în anunț că prețul stabilit nu este negociabil. Pentru a te diferenția de ceilalți vânzători, evidențiază calitățile automobilului tău; un număr mai mic de kilometri, încărcarea recentă a sistemului de climă cu substanță de răcire, o valabilitate mai mare a inspecției tehnice periodice - în cazul în care aceasta a fost făcută recent, situația înmatriculării pot constitui argumente pro în decizia de achiziție a noului proprietar.

Dacă poți dovedi cele menționate cu facturi de service și de la magazinele de piese auto, cu atât mai bine.

Comercializarea unui autoturism utilizat poate fi o artă, mai ales dacă îți dorești ca următorul proprietar să fie mulțumit, dar și să obții tu suma corectă pentru mașina pe care vrei să o înlocuiești cu un model mai nou. Dacă ții cont de aceste recomandări, cu siguranță te vei bucura de ambele beneficii.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close