Antena 3 CNN Economic Income. Secetă extremă în România. Cum vor fi afectaţi românii

Income. Secetă extremă în România. Cum vor fi afectaţi românii

Income. Secetă extremă în România. Cum vor fi afectaţi românii
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Aug 2015   •   10:58

Adrian Măniuţiu a abordat o temă de interes naţional în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Income", la Antena 3 - seceta extremă. 

 
Pe fondul acestei secete, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România se plânge că absenţa ploilor şi temperaturile ridicate au reuşit să distrugă aproape toate recoltele de cereale şi legume. 
 
De vină ar fi Administraţia Naţională de Meteorologie, care a anunţat ploi în primăvară, însă agricultorii au avut parte doar de vânt. 
 
Preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) îi acuză pe meteorologi de dezastrul în care se află acum producţia agricolă. 
 
Agricultorii spun că alta ar fi fost situaţia dacă ar fi ştiut din timp că urmează perioade lungi de secetă. S-au trezit fără culturi şi fără nici o şansă de a recupera din pierderile uriaşe pe care le vor înregistra în această toamnă. 
 
Laurenţiu Baciu a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiune, că nu există acoperire din partea asigurărilor pentru astfel de fenomene şi agricultorii pierd încontinuu. 
 
De cealaltă parte, conducerea ANM neagă că ar avea vreo vină şi spune că, din contră, şi-a făcut datoria. 
 
”ANM, încă de la 1 martie, a actualizat zilnic starea rezervei de apă din sol conform procedurilor operaționale. Nu în ultimul rând, prognoza meteorologică actualizată zilnic pentru următoarele șapte zile, prognoza pentru două săptămâni la nivelul fiecărei regiuni și la sfârșitul fiecărei luni, datele Centrului European care estimează pentru România temperaturile medii lunare și cantitățile lunare de precipiații pentru următoarele trei luni au fost informații care au fost actualizate zilnic, astfel încât cei interesați aveau acces la ceea ce urmează să se întâmple”, a declarat Elena Mateescu, director executiv ANM.
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close