Antena 3 CNN Economic Klaus Iohannis, reacție după votarea legii conversiei creditelor în franci elvețieni

Klaus Iohannis, reacție după votarea legii conversiei creditelor în franci elvețieni

Klaus Iohannis, reacție după votarea legii conversiei creditelor în franci elvețieni
18 Oct 2016   •   15:00

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că va analiza împreună cu părţile implicate proiectele de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni şi eliminarea a 102 taxe iar apoi va face aprecieri asupra acestora.

"Eu nu cred că este bine să fac eu acum o apreciere pauşală a acestor iniţiative, care, aşa cum spuneţi, pot fi unele denumite populiste. Împreună cu echipa mea, voi lua fiecare act normativ în parte, vom analiza, vom cere opinia şi celorlalte părţi implicate. De exemplu, când vorbim despre conversia francilor cu siguranţă voi cere din zona bancară o opinie şi, în momentul în care vom avea o analiză completă pe care o considerăm corectă, voi face aprecieri asupra acestor acte normative", a spus Iohannis, la Cernavodă, întrebat dacă aceste proiecte de lege pot fi considerate a avea tentă populistă.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elveţieni.

Potrivit proiectului de lege, creditele în franci elveţieni se convertesc în lei la cursul de la data încheierii contractului. Conversia se realizează prin act adiţional. Costurile creditului convertit în lei vor fi negociate cu consumatorul, respectându-se principiul bunei credinţe şi diligenţele profesionale, astfel încât obligaţiile de plată să nu fie mai împovărătoare pentru consumator.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: franci elvetieni Klaus Iohannis
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close