Antena 3 CNN Economic Polițele RCA de asigurare se vor scumpi și în 2023 ca urmare a falimentului City Insurance. Cât vor plăti românii

Polițele RCA de asigurare se vor scumpi și în 2023 ca urmare a falimentului City Insurance. Cât vor plăti românii

Tarifele la poliţele de asigurări generale și la polițele RCA vor crește și anul viitor, ca urmare a falimentului City Insurance.

Polițele RCA de asigurare se vor scumpi și în 2023 ca urmare a falimentului City Insurance. Cât vor plăti românii
de Mia Lungu    |    16 Dec 2022   •   19:29

Potrivit ASF cotele de contribuţie datorate de asigurători la Fondul de Garantare a Asiguraţilor cresc de la 2,5% până la 4% în ianuarie 2023.

Precedenta majorare a contribuţiilor plătite de asigurători la FGA a fost în 2 februarie 2022, când ASF a adoptat norma care a crescut contribuţiile de la 1% la 2,5%, în timp ce contribuţiile din zona asigurărilor de viaţă au rămas la nivelul iniţial de 0,4%, scrie Ziarul Financiar.

Proiectul de normă al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind creşterea contribuţiilor datorate de asigurătorii care activează pe zona asigurărilor generale la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) de la 2,5%, la 4%, în urma efectelor falimentului City Insurance, a fost adoptat, urmând ca începând din ianuarie 2023 acesta să intre în vigoare.

Prin urmare, românii vor trebui să scoată cel puţin 100 milioane de euro din buzunar pentru a acoperi gaura lăsată de City Insurance, potrivit estimărilor ZF de la finalul lunii noiembrie 2022.

Această modificare a cotei contribuţiei pe care asigurătorii o vor avea de plătit la FGA inevitabil va veni şi cu o majorare a preţului poliţelor, incluzând creşterea tarifelor la poliţele RCA.

Contribuţiile pe care companiile de asigurări le plătesc lunar la FGA se regăsesc în preţurile practicate la produsele de asigurare.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close