Antena 3 CNN Economic Regio (P) Centura de nord a Ploieştiului fluidizează traficul pe DN1

(P) Centura de nord a Ploieştiului fluidizează traficul pe DN1

(P) Centura de nord a Ploieştiului fluidizează traficul pe DN1
15 Aug 2013   •   08:12
Zona de nord a municipiului Ploieşti se traversează mai rapid din iarna anului 2012, odată cu inaugurarea DJ 236, sau Centura de Nord a Ploieştiului. Prin intermediul proiectului “Creşterea capacităţii de trafic prin realizarea legăturii rutiere între DN1 şi DN1B (realizarea drumului judeţean de centură DJ 236), în zona de nord a Municipiului Ploieşti”, Consiliul Județean Prahova a construit, într-un timp record , un drum de centură, bretelele de acces și un pasaj suprateran peste DN1.

După inaugurarea mall-ului, traficul la ieşirea din Ploiești a fost complet paralizat. Proiectul de reabilitare a DJ 236 și-a propus să preia tranzitul din zona de nord a orașului și din zonele hiper-marketurilor de lângă oraș, ocolind practic întreaga zonă comercială. De la inaugurare, drumul a crescut viteza de tranzitare a zonei reducând, în acelaşi timp, riscul de producere a accidentelor cu 25% și consumul de carburant cu 23%. Noul drum de centură face legătura dintre DN1 şi DN1B și are 2,05 kilometri, la care se adăugă alţi 1,44 kilometri reprezentând bretelele de acces și un pasaj suprateran de 104 metri, peste DN1.

Drum mai liber spre Valea Prahovei
Reacțiile șoferilor nu au întârziat să apară: “Nodul de trafic avea nevoie clară de o îmbunătățire. Văd că autoritățile locale din Prahova au investiții bune în plan. Încet, încet, ne apropriem de porțiunea Ploiești-Comarnic din DN1 ca un drum expres” a declarat unul dintre participanții la trafic.

Reprezentanții consiliului județean Prahova își doreau reabilitarea acestui drum înca din 2004, însă lipsa de finanțare i-a obligat să amâne acest proiect. Imediat de Programul Operațional Regional a oferit posibilitatea de finanțare pentru acest proiect, drumul a fost modernizat în numai 2 ani. “Marele avantaj al Regio este că permite administrațiilor locale să realizeze proiecte strategice de mare anvergură în momentul în care apare necesitatea lor, nu când reușesc să strângă suficienți bani la bugetul local. Ar fi o «crimă» să avem o astfel de oportunitate și să nu o valorificăm”, a declarat Nicolae Marius, Director al Direcției Absorbție Fonduri Europene, din cadrul Consiliului Județean Prahova. 

Proiectul “Creşterea capacităţii de trafic prin realizarea legăturii rutiere între DN1 şi DN1B (realizarea drumului judeţean de centură DJ 236), în zona de nord a Municipiului Ploieşti” este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional, implementat în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. Proiectul a fost depus în cadrul Axei Prioritare 1 - Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere. Valoarea totală a proiectului a fost de 43.912.185,38 lei, din care cofinanțarea de la Uniunea Europeană a fost de 27.835.539 lei. 

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri şi promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio - Programul Operațional Regional 2007-2013.

×
Subiecte în articol: regio
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close