Antena 3 CNN Economic Regio (P) Green Garden Resort – un popas pe Drumul Vinului, oferit de Regio

(P) Green Garden Resort – un popas pe Drumul Vinului, oferit de Regio

(P) Green Garden Resort – un popas pe Drumul Vinului, oferit de Regio
08 Ian 2014   •   07:13
Situat în Odobești, al cărui nume este sinonim cu cel al vinului de bună calitate, complexul de agrement Green Garden Resort a apărut din nevoia de a oferi numărului tot mai mare de turiști un loc de popas și relaxare. Cu ajutorul programului Regio, complexul s-a îmbogățit cu un hotel de 3 stele, investiție care a permis ca sezonul turistic în zonă să se prelungească pe toată perioada anului, iar cota de piață și profitul firmei să se dubleze în numai câteva luni.

Regio prelungește sezonul turistic la Odobești
Complexul Green Garden Resort a început să funcționeze în anul 1995, ca o bază de agrement situată în apropierea parcului din localitate. La acea vreme, era singurul local din județ care oferea turiștilor o discotecă în aer liber, terasă, bar, loc de joacă pentru copii și sală de biliard, fiind în permanență plin de clienți. Intuind potențialul de dezvoltare, proprietarii au decis să achiziționeze terenul de 215 mp ce împrejmuia complexul, pentru a dezvolta afacerea prin construirea unei unități de cazare.

Deoarece activitatea firmei avea un caracter sezonier, cel mult 4 luni pe an, ne-am propus să realizăm o investiție prin care afacerea să devină funcțională pe durata întregului an. Ideea investiței exista de multă vreme, însă a început să se concretizeze în momentul în care am înțeles că finanțarea Regio este o oportunitate extraordinară pentru dezvoltarea firmei. Am scris proiectul în toamna anului 2009, iar implementarea efectivă a început în ianuarie 2011 și s-a încheiat în septembrie 2012,” povestește Maricel Nicolas, administratorul Green Garden Resort.

Prin proiect a fost construit hotelul, compus din șase camere, restaurant, sală de conferințe și anexele necesare unei bune funcționări. Hotelul a fost racordat la rețelele de apă, canalizare și energie electrică. Toate camerele au fost dotate cu mobilier, televizoare și mini-frigidere. Proiectul a oferit locuri de muncă permanente pentru șase persoane (un recepționer, o cameristă, doi chelneri și doi bucătari).

Calitatea naște profit
Complexul a reușit să își diversifice foarte mult paleta de servicii oferite: organizează seminarii, conferințe, team-building-uri – evenimente care nu aveau până acum un loc în care să se poată desfășura. De la inaugurare, hotelul a devenit principalul punct de atracție al orașului, locul preferat de distracție pentru locuitori și pentru turiști. Gradul de ocupare a crescut constant, depășind cu mult previziunile inițiale, motiv pentru care managerii unității iau ȋn calcul creşterea capacității de cazare, cel mai probabil tot prin intermediul fondurilor europene.

Doresc să mulțumesc conducerii și personalului de la Green Garden pentru calitatea serviciilor oferite, pentru amabilitatea și disponibilitatea de care au dat dovadă. Acest lucru demonstrează că se pot construi lucruri mărețe și de calitate și în oraşe mici, cum e Odobeștiul,” este de părere Dumitru Lazăr, oaspete al hotelului.

Pentru viitor, managerii Green Garden și-au propus să dezvolte afacerea exploatând specificul zonei. Printr-un parteneriat cu consiliul local, doresc să promoveze localitatea ca un obiectiv important în Drumul Vinului, cu scopul de a atrage cât mai mulți turiști și investitori în domeniul viticol. Totodată, în cadrul hotelului urmează să se organizeze serate pentru degustarea vinurilor – un tip de evenimente care lipsește din oferta de servicii a localurilor din Odobești.

Proiectul „Creșterea competitivității firmei Romintur prin investiții în vederea modernizării activității” este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional 2007-2013 și implementat în Regiunea de dezvoltare Sud-Est. Proiectul a fost depus în cadrul Axei Prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local şi are o valoare totală de 1.640.658 lei, din care cofinanțarea de la Uniunea Europeană a fost de 839.000 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri şi promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio- Programul Operațional Regional 2007-2013.

×
Subiecte în articol: regio
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close