(P) Modernizarea hotelului Belvedere – o perspectivă mai bună prin Regio

16 Iul 2013   •   08:32
Construit în prelungirea unui vechi conac boieresc din centrul municipiului Botoșani, Hotelul Belvedere îmbină cu succes eleganţa clasică și confortul tehnologiei moderne. Modernizarea și extinderea hotelului Belvedere au pornit de la cererile tot mai numeroase ale clienților tradiționali, care își doreau o locație adaptată nevoilor secolului XXI. Proiectul, contractat în anul 2009, și-a propus renovarea vechiului conac boieresc odată cu extinderea acestuia printr-o construcție nouă, crearea de noi locuri de muncă și diversificarea serviciilor oferite clienților odată cu sporirea calității acestora.

După 3 ani de la implementarea proiectului, hotelul oferă 57 de camere total renovate, structuri de turism la cele mai înalte standarde, două noi săli de conferință, precum și un centru SPA de ultimă generație.

A fost o surpriză foarte plăcută să găsesc un hotel de o asemenea calitate în Botoșani. Hotelul trebuie să fie o destinație clară pentru cei care călătoresc în interes de afaceri, precum și pentru cei care își doresc un plus de confort în timpul călătoriei”, este de părere unul din clienții hotelului.

La data finalizării proiectului, 5 persoane fuseseră angajate și se înregistraseră deja 2,213 turiști în noile camere modernizate, ceea ce presupune un grad mediu anual de ocupare de 37,00 % (aproximativ jumătate din totalul preconizat pentru întreaga perioadă de monitorizare).

Accesarea de fonduri europene prin Regio înseamnă un suport financiar al investiției care, în final, duce la o calitate ridicată a produsului finit. E mult mai bine să cumperi un produs calitativ la 100 de lei, din care tu să plătești 50, decât să cumperi un produs slab calitativ de 50 lei, pentru că atât iți permiți”, este de părere Alina Tudose, directorul general al hotelului și beneficiar al proiectului.

Proiectul “Îmbunătățirea Produsului Turistic prin Extinderea și Modernizarea Hotelului Belvedere - 3 Stele” este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional, implementat în regiunea de dezvoltare Nord-Est. Proiectul a fost depus în cadrul axei 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului. Valoarea totală a proiectului a fost de 14.348.695,09 lei, din care alocarea nerambursabilă a fost de aproximativ 70,00 % din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 6.812.218,51 lei.


Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri şi promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio - Programul Operațional Regional 2007-2013.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close