Antena 3 CNN Economic Regio (P) Primul centru de afaceri din Buzău

(P) Primul centru de afaceri din Buzău

(P) Primul centru de afaceri din Buzău
27 Aug 2013   •   08:10
Într-un județ precum Buzău, cu peste 11.000 de societăți comerciale active și o rată de creștere economică ascendentă de la an la an, dezvoltarea de centre de afaceri este deopotrivă utilă și necesară. S.C. Activ Expert Consultanță și Servicii S.A. a fost unul din primii investitori privați din regiune care a anticipat această nevoie a mediului de afaceri și, prin intermediul Regio, a derulat proiectul “Extindere + etajare + mansardare Centru de Afaceri din strada Victoriei nr. 17, Buzău”. Proiectul a creat 22 de locuri de muncă și a generat un trend în rândul dezvoltatorilor imobiliari din regiune, de construire și amenajare a centrelor de afaceri.

Centrul de afaceri din strada Victoriei este un vechi conac boieresc din secolul al XIX-lea, naționalizat în anul 1958. Aici avea să funcționeze până în anii 2000 cantina socială a orașului Buzau. În iunie 2007, spațiul este retrocedat moștenitorilor de drept, iar în luna noiembrie a aceluiași an imobilul este cumpărat de S.C. Activ Expert Consultanță și Servicii S.A.

Proiectul de reamenajare a început în anul 2009 și s-a desfășurat pe o perioadă de 14 luni. La numai o lună de la semnarea contractului de finanțare, beneficiarul demara lucrările de reconstrucție, prin intermediul unei firme de construcții locale care s-a ocupat de reabilitarea, extinderea și mansardarea imobilului. S-au făcut lucrări pentru consolidarea structurii de rezistență, refacerea planșeului peste subsol, parter și etaj precum și a acoperișului. Interiorul a fost recompartimentat și s-a înlocuit toată tâmplăria. A urmat achizăția publică pentru dotarea și echiparea noului sediu, iar recepția imobilului s-a făcut la sfârșitul lunii octombrie 2010.

Din 2011 Centrul de afaceri este ocupat în totalitate de 10 firme, întreprinzători în domeniul serviciilor integrate (consultanţă juridică, financiar-contabilă şi fiscală, audit, avocatură, recrutare personal, publicitate, consultanţă în obţinerea de fonduri nerambursabile etc.).

Proiectul a creat 22 locuri de muncă. Portofoliul SC Activ Expert Consultanță și Servicii SA a crescut, grație poziției ultracentrale a Centrului de Afaceri, compania fiind nevoită să crească numărul consultanților de specialitate. Au fost angajați specialiști de marketing, pentru menținerea gradului de ocupare al Centrului, dar și și personal pentru secretariat, recepție și întretinere.

Reprezentanții companiei de consultanță sunt de părere că fondurile Regio aduc numai avantaje potențialilor beneficiari. În primul rând contribuie la creșterea economică a companie și la obținerea unui avantaj de piață, prin dezvoltarea și modernizarea infrastructurii și a serviciilor oferite. În al doilea rând proiectele se pot derula mult mai repede, odată cu obținerea finanțării, iar timpul de amortizare a investițiilor scade simțitor. Nu în ultimul rând, fondurile europene impun o disciplină în cheltuirea banilor, fapt care conduce la eficientizarea cheltuielilor.

Proiectul Regio “ Extindere + etajare + mansardare Centru de Afaceri din strada Victoriei nr.17, Buzău” este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional, implementat în regiunea de dezvoltare Sud-Est. Proiectul a fost depus în cadrul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local. Valoarea totală a proiectului a fost de 3.126.384 de lei, din care cofinanțarea de la Uniunea Europeană a fost de 1. 510.130 de lei.

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum şi la promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio - Programul Operațional Regional 2007-2013.


×
Subiecte în articol: regio
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close