Antena 3 CNN Economic Regio (P) Primul centru de afaceri din Târgu Mureş a fost deschis prin Regio

(P) Primul centru de afaceri din Târgu Mureş a fost deschis prin Regio

(P) Primul centru de afaceri din Târgu Mureş a fost deschis prin Regio
11 Sep 2013   •   07:45
Cu o investiție totală de aproximativ 3 milioane de lei, din care jumătate a fost reprezentată de sprijinul nerambursabil obținut prin Regio, S.C. Romex S.R.L. a inaugurat la sfarșitul anului trecut primul centru de afaceri din Târgu Mureș. Proiectul “Înfiinţare Centru de Afaceri de către S.C. ROMEX S.R.L.” a urmărit crearea unui incubator de afaceri, care să ofere servicii integrate de sprijinire a IMM-urilor locale, în scopul dezvoltării infrastructurii de afaceri a municipiului Tîrgu-Mureş. Cele 11 birouri complet dotate și utilate au o perspectivă de ocupare de 100% și beneficiază de sprijinul permanent a celor opt persoane angajate special prin proiect.

One-stop-shop pentru IMM-urile din Târgu-Mureș
Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 17 luni, din mai 2011 până în octombrie 2012. Sediul a fost construit integral, iar lucrările au durat aproximativ un an. Ulterior, au urmat achizițiile de mobilier, echipamente IT, realizarea aplicației informatice și angajarea personalului Centrului de Afaceri.

Întins pe o suprafață de 725 de metri pătrați, centrul este amplasat în zona de afaceri a municipiului Târgu-Mureș. Aici, IMM-urile locale au la dispoziție 11 birouri cu suprafețe cuprinse între 20 și 40 metri pătrați, complet mobilate şi dotate cu echipamente IT, o sală de şedinţe, o sală modernă de conferinţe, o sală de protocol, oficii, parcare păzită etc. Spațiul este modular și poate fi recompartimentat după necesitățile chiriașilor. Mai mult decât atât, proiectul a creat opt locuri de muncă pentru ca centrul să poată oferi servicii complete firmelor chiriașe. Începând cu servicii de consultanţă pentru afaceri şi management, servicii juridice, servicii de contabilitate şi audit, servicii de recepţie şi secretariat, organizare de evenimente, catering, pază și curățenie – chiriașii au la dispoziție toate facilitățile necesare pentru a se putea concentra exclusiv pe creșterea propriilor afaceri, fără grija aspectelor administrative.

Regio sprijină dezvoltarea IMM-urilor locale
S.C. Romex S.R.L. a fost înființată în anul 1992 și este o firmă specializată în transportul internațional de mărfuri. Odată cu dezvoltarea afacerilor, Ioan Huza, directorul general al companiei, a simțit nevoia diversificării serviciilor oferite și s-a îndreptat spre nișa centrelor de afaceri, complet neexploatată pe piața locală.

Investiția nu s-ar fi putut realiza fără sprijinul Regio. Ioan Huza este de părere că majoritatea întreprinderilor mici și mijlocii nu dețin capitalul necesar pentru investiții de o asemenea amploare, cum a fost cazul centrului de afaceri, pentru care fondurile de dezvoltare regională au fost esențiale. “Regio oferă microîntreprinderilor și întreprinderilor mici, care au o capacitate mai mică de a realiza investiții pentru modernizarea activității, posibilitatea de a avea acces la noile tehnologii și la dotări moderne, devenind astfel competitive pe piața românească și pe piața europeană”, a concluzionat Ioan Huza.

Proiectul “Înfiinţare Centru de Afaceri de către SC ROMEX SRL” este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional - și implementat în regiunea de dezvoltare Centru. Proiectul a fost depus în cadrul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local. Valoarea totală a proiectului a fost de 2.781.286,12 lei, din care cofinanțarea de la Uniunea Europeană a fost de 1.408.910,61 lei.

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum şi la promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.roputeți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio - Programul Operațional Regional 2007-2013.


×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close