Antena 3 CNN Economic Regio (P) Regio deschide la Bolintin primul centru multifuncțional de dezvoltare a afacerilor din regiune

(P) Regio deschide la Bolintin primul centru multifuncțional de dezvoltare a afacerilor din regiune

(P) Regio deschide la Bolintin primul centru multifuncțional de dezvoltare a afacerilor din regiune
05 Sep 2013   •   07:55
Camion Logistic a investit peste 20 de milioane de lei într-un “mall pentru trailere”, situat la km 23 pe autostrada Bucureşti – Piteşti, în zona industrială Bolintin Deal. Construirea unui “Centru Multifuncțional de Dezvoltare a Afacerilor” este primul proiect Regio de dezvoltare a unei structuri de afaceri la nivelul regiunii Sud Muntenia. Inaugurat anul trecut, complexul se întinde pe o suprafață de 11.000 mp și a reușit să creeze 83 de locuri de muncă permanente, recrutând numai forță de muncă locală.

Camion Logistic și Romtrailer Service fac parte din același grup de firme, coordonat de omul de afaceri Ion Lixandru. Ideea construirii centrului multifuncțional a apărut în 2007 când a fost achiziționat, din fonduri proprii, terenul din Bolintin, pentru dezvoltarea unui complex industrial, cu scopul de a dezvolta capacitarea Romtrailer Service.

Investiţia iniţială pentru achiziţia terenului, pregătirea acestuia, conectarea la utilităţi şi obţinerea autorizaţiilor s-au ridicat la peste 2 milioane de euro, sumă care nu a fost inclusă în valoarea finanţată cu fonduri europene. “Iniţial am vrut să pornim construcţia cu fonduri proprii, însă am aflat de posibilitatea de a obţine fonduri europene şi am apelat la o firmă de consultanţă ca să realizăm proiectul”, povestește Ion Lixandru, director general Camion Logistic.

Centrul potrivit la locul potrivit
Construcția centrului multifuncțional de dezvoltare a afacerilor a durat doi ani, iar inaugurarea s-a făcut în luna septembrie 2012. Complexul este alcătuit dintr-o hală multifuncțională, un corp de birouri, parcare și zonă de așteptare. Hala are 1.900 mp și a fost dotată cu sisteme moderne de lucru, 18 posturi de lucru pentru reparații și o magazie de 600 mp şi o înălţime de 10 m. Clădirea de birouri are trei niveluri și asigură toate dotările necesare celor care lucrează în complex: la parter există vestiare, sală de mese, duşuri etc., iar la ultimul etaj este amplasată o sală de conferinţe de 120 mp care beneficiază de tehnica cea mai modernă în domeniu.

În incinta atelierului Romtrailer, pe lângă linia ITP (inspecție tehnică periodică), funcționează și un canal pentru reparaţii după accidente grele şi două pentru reparaţii generate de accidente uşoare, unul pentru Ferroplast (destinat, de asemenea, accidentelor sau construcţiilor) şi un canal pentru asamblare expres (pentru construirea rapidă a echipamentelor de tractare).

Regio – un partener pentru investiții pe termen lung
Comunitatea locală a avut numai de câştigat de pe urma proiectului: au fost create 83 de locuri permanente de muncă, chiar dacă în contractul de finanțare erau prevăzute 57 de posturi. Nu numai Romtrailer a angajat forță de muncă din zonă, ci și firmele rezidente.

De asemenea, finalizarea complexului a atras în zonă investitori importanţi, companii internaţionale care au deschis noi puncte de lucru în vecinătate.

Construirea centrului multifuncțional a fost primul proiect implementat de Camion Logistic prin Regio, iar experiența pe care au avut-o cu acest proiect i-a convins să apeleze la fondurile de dezvoltare regională și în viitor. Proiectul le-a dat posibilitatea să facă investiții de mare valoare, în condiţii avantajoase - perioada de rambursare a cheltuielilor fiind de numai 60 de zile. Relația dintre beneficiar și Agenția de Dezvoltare Regională a fost de parteneriat, iar asta s-a văzut în rezultatele obţinute.

Proiectul “Centru multifuncţional de dezvoltare a afacerilor” este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional, implementat în regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. Proiectul a fost depus în cadrul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local. Valoarea totală a proiectului a fost de 16.005.954,82 de lei, din care cofinanțarea de la Uniunea Europeană a fost de 11.600.000 lei.

Acesta este unul dintre cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri, precum şi la promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio - Programul Operațional Regional 2007-2013.×
Subiecte în articol: regio

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close