Antena 3 CNN Economic Regio (P) Regio: profit imediat pentru industria de mase plastice din Bistriţa-Năsăud

(P) Regio: profit imediat pentru industria de mase plastice din Bistriţa-Năsăud

(P) Regio: profit imediat pentru industria de mase plastice din Bistriţa-Năsăud
05 Dec 2013   •   07:20
Rominvest Export Import SRL, important jucător pe piața articolelor de ambalaj din material plastic din nord-vestul țării, a reușit să-și mărească de peste patru ori cifra de afaceri în decursul unui singur an, cu sprijinul finanțării oferite de Regio. Proiectul a vizat achiziționarea unui utilaj de laminare care a permis societății comerciale să își diversifice activitatea și gama de produse oferite clienților.

Societatea, înființată în anul 1992, și-a orientat inițial activitatea pe fabricarea foliilor din polietilenă și comercializarea acestora, precum și producerea de sfoară și frânghii din polipropilenă. Ulterior și-a diversificat activitatea prin dezvoltarea unei linii de producere a ambalajelor destinate industriei alimentare.

Regio - un sprijin real pentru dezvoltarea IMM-urilor
Ideea proiectului s-a născut din dorința conducerii SC Rominvest Export Import SRL de a diversifica gama de produse, prin realizarea unui nou tip de ambalaj alimentar, destinat produselor alimentare cu termen de valabilitate mediu spre lung (2-6 luni). Proiectul, finalizat în luna februarie 2013, a constat în achiziționarea unui echipament de laminare care produce ambalaje combinate (laminate) din doua materiale plastice, operație în cursul căreia se folosesc adezivi fără solvent.

Echipamentul este de ultimă generație și singurul de acest gen din județ. Noutata pe care o aduce acest echipament este combinarea celor două tipuri de materiale plastice. Stratul interior are o anumită permeabilitate care permite alimentelor ambalate astfel „să respire”, în vreme ce stratul exterior este compact și nu permite aerului sau altor substanțe să ajungă în interiorul ambalajului”, ne-au explicat dl. Tămăsoi Ioan, administratorul societății și dl. Ioan Nicolae Drăgan, responsabilul tehnic de proiect.

Laminatorul are o capacitate de încarcare de 1000 de kilograme și produce 200-250 kg de produs finit într-o oră, cu aproximativ 50% mai mult decât echipamentele similare de generație mai veche. Chiar dacă mașina poate funcționa 24 de ore, în acest moment este exploatată la numai 60% din capacitate. Proiectul a creat 4 locuri de muncă și este operat în două schimburi, de câte două persoane.

Investiția SC Rominvest Export Import SRL s-a făcut cu respectarea condițiilor de mediu, laminatorul fiind dotat cu o instalație de exhaustare (filtre de pâslă) care se înlocuiesc odată la 3 luni și opresc peste 95% din reziduurile toxice de producție.

În 6 luni de la finalizarea proiectului, SC Rominvest Export Import SRL a câștigat 20 de clienți noi, iar cifra de afaceri a firmei a crescut de peste 4 ori față de perioada similară a anului trecut.

Proiectul „Achiziție utilaje în vederea creșterii productivității muncii în cadrul societății Rominvest Export Import SRL, Loc. Bistrița, Jud. Bistrița Năsăud” este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional și implementat în Regiunea de dezvoltare Nord-Vest. Proiectul a fost depus în cadrul Axei Prioritare 4 – Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local şi are o valoare totală de 1.208.411 lei, din care cofinanțarea de la Uniunea Europeană a fost de 870.000 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finanțate prin Regio, în toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraşelor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri şi promovarea şi restaurarea obiectivelor turistice din România. Pe pagina www.inforegio.ro puteți consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finanțate prin Regio- Programul Operațional Regional 2007-2013.

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close