Antena 3 CNN Economic Salarii tăiate la stat sau concedieri! Anunțul ministrului Muncii, Marius Budăi

Salarii tăiate la stat sau concedieri! Anunțul ministrului Muncii, Marius Budăi

Miniștrii cabinetului Ciucă trebuie să vină, până mâine, cu planul concret prin care vor face economii. Între timp, ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi anunțuri cu privire la eventuale tăieri de salarii și concedieri.

Salarii tăiate la stat sau concedieri! Anunțul ministrului Muncii, Marius Budăi
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    11 Apr 2023   •   08:04

Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că nu urmează ca Guvernul să taie salariile bugetarilor sau să facă disponibilizări, mai ales acum, în Săptămâna Mare. 

Și ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că PSD nu va fi sub nicio formă de acord cu tăierile de venituri de la cetățeni. 

”Dacă alți colegi din coaliție, dacă oricare alt politician gândește prin reformă doar tăieri de venituri de la cetățeni, noi, PSD, ne despărțim de acest lucru. Dacă se va pune acestă problemă și dacă colegii din PNL vor veni cu această problemă, eu vă spun că la toate ședințele din coaliție la care am fost prezent nici măcar nu s-a pus această problemă.

Însă, dacă ajungem la capitolul bunuri și servicii, la unele lucruri la care considerăm oportun că le mai putem amâna, cu siguranță că vom face acest lucru. Trebuie să luăm măsurile ca atare”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi. 

Citește și: Nicolae Ciucă: "I-am cerut ministrului de Finanțe să nu taie niciun leu de la salarii și investiții"

Acesta a subliniat că este exclus ca numărul de posturi în Ministerul Muncii să fie redus. 

”Eu am nevoie de oameni!”, a spus el. 

”Nu avem, la ora actuală, nivelul de salarii din România, fie că vorbim de privat sau de bugetari, care să permită reduceri de venituri”, a concluzionat Marius Budăi.

Gaură în buget de 20 de miliarde de lei

Adrian Câciu a recunoscut, în aceste zile, că exista o gaură în buget de 20 de miliarde de lei și că va fi găsită o soluție pentru a rezolva această criză financiară, dar că nu vor fi introduse taxe noi, ci vor fi ajustate cheltuielile. 

Ministrul Adrian Câciu a precizat că "toate măsurile sunt posibile", dar și că "ajustarea nu va afecta pachetul social cu care această coaliție a venit, nici pachetul economic și nici investițiile” 

Câciu a ținut să precizeze că nu vor fi crescute taxele pentru a aduce banii la buget și că măsurile vor fi doar bazate doar pe tăieri de cheltuieli. 

Ministrul care anunță concedieri

Pe de altă parte, Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, susține că va exista o reformă în ministerul pe care îl conduce și că toți cei care ”nu livrează” vor pleca. 

”Mi-a luat 6-7 luni din mandat să îmi dau seama cine livrează și cine nu în minister și în perioada următoare o să vedeți o propunere de reorganizare a ministerului în care suntem dispuși să renunțăm la câțiva colegi care nu livrează. 

Sunt părți ale ministerului unde sunt prea mulți angajați. Și atunci ori îi redistribuim, ori dau toți concurs, cei care rămân, bine, ceilalți sunt liberi să își găsească joburi în mediul privat”, a spus el. 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close