Antena 3 CNN Economic Scenariu-șoc privind cursul euro în 2018! Va fi jale!

Scenariu-șoc privind cursul euro în 2018! Va fi jale!

Scenariu-șoc privind cursul euro în 2018! Va fi jale!
Sursa foto: foto: Agerpres
11 Ian 2018   •   20:10

Oamenii de afaceri privesc cu un optimism temperat evoluţia economică din 2018.

Inflaţia, deprecierea leului şi incertitudinile legate de cadrul fiscal sunt principalele griji ale mediul de business, arată barometrul semestrial privind perspectivele economiei Keysfin, potrivit Gandul.

Potrivit rezultatelor barometrului, la care au răspuns peste 150 de oameni de afaceri din diverse domenii de activitate, de la comerţ, la servicii financiare, agricultură, energie, confecţii, IT etc., economia României va continua să crească în 2018, însă avansul se va tempera semnificativ faţă de cel înregistrat în 2017. 54% dintre managerii chestionaţi de KeysFin au estimat o creştere a PIB-ului între 4- 4,5%, 23% au indicat un avans economic peste nivelul de 5 procente, în timp ce 7% consideră că PIB-ul va creşte cu mai puţin de 4%.

16% dintre oamenii de afaceri chestionaţi au evitat să răspundă, considerând că în prezent există prea multe incertitudini legate de evoluţiei economiei, mai ales în a doua parte a anului.

Întrebaţi la ce cotaţie cred că va fi tranzacţionat euro în primul semestru, majoritatea investitorilor au indicat intervalul 4,7-4,75 lei.

×
Subiecte în articol: curs euro
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close