Antena 3 CNN Economic Schema de ajutor de stat IMM Plus este operaţională, iar bugetul se ridică la 13 miliarde de lei

Schema de ajutor de stat IMM Plus este operaţională, iar bugetul se ridică la 13 miliarde de lei

Ministrul Finanţelor vine cu o veste bună pentru antreprenori. Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională, iar întreprinzătorii, dar si autorităţile locale pot demara procedurile pentru a obţine cele aproape 13 miliarde de lei alocate dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Banii sunt destinaţi investiţiilor şi pentru continuarea activităţii firmelor.

de Cătălina Iordache    |    20 Apr 2024   •   18:56

Companiile mici și mijlocii, dar și instituțiile de la noi din țară pot lua credite cu ajutor de la stat, asta după ce schema IMM Plus a fost acceptată de Comisia Europeană, iar mai apoi, în Monitorul Oficial a apărut și ordinul cu plafoanele. 

Vorbim despre un buget de peste 12 miliarde de lei. Statul vine cu un ajutor în ceea ce privesc garanțiile, adică maximum 90% din valoarea creditului. De asemenea, statul va suporta dobânzile și comisioanele. 

Programul va debuta începând cu luna mai și se va termina în luna iunie. Se estimează că vor fi peste 11.000 de beneficiari.

Câți bani primesc companiile 

Firmele vor putea lua credite, atât pentru investiții de maxim 10 milioane de lei creditul, dar și pentru finanțarea capitalului de lucru. Aici avem un plafon maximum de cinci milioane de lei.

Cei mai mulți bani se vor duce la IMM-uri, apoi urmează companiile din sectorul agricol și cele din construcții.

×
Subiecte în articol: IMM Plus credite schemă de ajutor
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close