Antena 3 CNN Economic Șeful ANAF atrage atenția contribuabililor persoane fizice: "25 mai este ultima zi de depunere a declaraţiei unice 212"

Șeful ANAF atrage atenția contribuabililor persoane fizice: "25 mai este ultima zi de depunere a declaraţiei unice 212"

Depunerea declaraţiei unice 212 se poate face până pe data de 25 mai, a anunţat astăzi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Ovidiu Heiuş.

Șeful ANAF atrage atenția contribuabililor persoane fizice: "25 mai este ultima zi de depunere a declaraţiei unice 212"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Mia Lungu    |    20 Mai 2022   •   14:50

"Cu permisiunea dumneavoastră aş vrea doar să mai reamintesc contribuabililor persoane fizice că 25 mai este ultima zi de depunere a declaraţiei unice 212. Avem depuse până acum este 530.000 de declaraţii. Noi ne aşteptăm să fie undeva în jur de 800.000. Este o declaraţie pe care persoanele fizice trebuie să o depună anual", a amintit Lucian Ovidiu Heiuş.

"Sper ca gradul de depunere să fie foarte mare şi îmi doresc bineînţeles şi ca gradul de conformare voluntară la plată în cazul peroanelor fizice să depăşească aşteptările noastre. Dacă anul trecut am încasat undeva la 1,5 miliarde ca urmare a acestei declaraţii 212, sperăm ca anul acesta să depăşim 2 miliarde de lei", a declarat acesta.

Potrivit unui comunicat al ANAF, declaraţia unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Totodată, ANAF recomandă ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual" (SPV) sau pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).

×
Parteneri
Horoscop 27 septembrie 2023. Berbecii vindecă răni din trecut
x close