Antena 3 CNN Economic Transporturi Lucrările la căile ferate pe ruta Brașov-Timișoara înregistrează întârzieri. Anunţul ministrului Sorin Grindeanu

Lucrările la căile ferate pe ruta Brașov-Timișoara înregistrează întârzieri. Anunţul ministrului Sorin Grindeanu

Lucrările la magistrala CFR Brașov-Timișoara înregistrează întârzieri. Cu toate acestea, ministrul Sorin Grindeanu se arată încrezător că nu va pierde banii alocaţi din PNNR.

Lucrările la căile ferate pe ruta Brașov-Timișoara înregistrează întârzieri. Anunţul ministrului Sorin Grindeanu
Sursa foto: Facebook | CFR Călători
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2023   •   23:45

Totuși, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, susține că țara noastră nu va pierde fondurile europene care au fost accesate pentru aceste investiții.

"Sunt întârzieri. În acest moment, două TBM-uri din patru, TBM-urile sunt acele maşini uriaşe care sfredelesc munţii şi care fac tuneluri, două sunt în poziţie şi probabil în următoarele săptămâni vor fi puse în funcţiune, urmând ca celelalte două să fie aduse la începutul anului viitor", a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor mai spune că până la finalul anului viitor, tronsoanele de la Curtici până la Sighișoara ar trebui să fie modernizate.

"Până la finele anului viitor, va trebui să avem toate tronsoanele de la Curtici până la Sighişoara modernizate să se poată circula cu 160 de kilometri pe oră. Parte din ele le vom inaugura în următoarele zile, iar celelalte până la jumătatea anului viitor. Dar şi de la Sighişoara la Braşov şi de la Braşov la Predeal, aceste investiţii trebuie să meargă în ritmul asumat. Acum nu am semnale că pe proiecte mari de infrastructură din România că vom pierde nici măcar un euro. e un lucru pe care-l spun cu toată responsabilitatea", a adăugat Sorin Grindeanu.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close