Antena 3 CNN Economic Transporturi Lotul 2 al tronsonului de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad va fi construit de un constructor spaniol

Lotul 2 al tronsonului de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad va fi construit de un constructor spaniol

Lotul 2 al tronsonului de cale ferată Caransebeş-Timişoara-Arad va fi construit de un constructor din Spania, contractul finanţat prin PNRR fiind semnat de CFR Infrastructură.

Lotul 2 al tronsonului de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad va fi construit de un constructor spaniol
Sursa foto: Facebook | Sorin Grindeanu
de Alexandra Cojoianu    |    28 Noi 2022   •   16:02

Sorin Grindeanu a făcut anunţul semnării contractului într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Constructorul spaniol are la dispoziție 42 de luni ( şase luni proiectare și 36 de luni execuție) pentru modernizarea lotului 2 al tronsonului de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad (162,19 km). Contractul are o valoare de 1,91 miliarde de lei.

"Pe cei 54,13 km ai sectorului de cale ferată Lugoj-Timișoara Est (Lotul 2) constructorul trebuie să execute următoarele lucrări: - dublarea liniei de cale ferată, - modernizarea stațiilor Lugoj, Belint, Topolovăț, Recaș și Remetea Mare, - modernizarea a 5 halte de călători, - modernizare a 14 poduri și 39 podețe, - montarea unor sisteme automate de semnalizare la 17 de treceri la nivel cu calea ferată, - implementarea sistemului ERTMS (ETCS nivel 2 și GSM-R) pe întregul traseu, - construcția a 5 pasarele pietonale în stațiile Lugoj, Belint, Topolovăț, Recaș, Remetea Mare, - construcția a 2 pasarele pietonale în haltele Chizătău și Izvin, - construcția unui pasaj superior în stația Lugoj (strada Banatului), - montarea de panouri fonoabsorbante pe o lungime totală de 6.350 m", a transmis Sorin Grindeanu pe pagina oficială de Facebook.

Acesta este al patrulea contract de modernizare a căilor ferate, finanțat prin PNRR, pe care CFR Infrastructură îl semnează anul acesta, totalul ducând la 7,64 miliarde de lei, fără TVA.

Încă un contract de 1,91 miliarde de lei, finanțat prin PNRR, a fost semnat de CFR Infrastructură! Constructorul...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Luni, 28 noiembrie 2022

×
Subiecte în articol: CFR Caransebes Timisoara Arad
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close