Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Solarii pline cu roşii la Jiana Mare | Producătorii spun că preţul va fi de 25 de lei pe kilogram

Solarii pline cu roşii la Jiana Mare | Producătorii spun că preţul va fi de 25 de lei pe kilogram

Legumicultorii spun că anul acesta temperaturile i-au ajutat şi vor ieşi pe tarabe mai devreme cu roşiile. Cât despre preţ, el nu ar trebui să fie mai mare de 25 de lei pentru primele livrări. Intrarea în schemă a intermediarilor, însă, va dubla preţurile în pieţele din Bucureşti.

Solarii pline cu roşii la Jiana Mare | Producătorii spun că preţul va fi de 25 de lei pe kilogram
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Apr 2023   •   11:47

La Jiana Mare, solariile sunt pline de roşii pe care legumicultorii speră să le scoată la vânzare mai devreme decât anul trecut. Chiar dacă au investit sume uriaşe în producţia de anul acesta, oamenii nu îndrăznesc să viseze la profit. Speră să îşi scoată măcar investiţia.

"Dacă vremea e bună şi timpul ne ajută, 16-17 mai sunt pe piaţă. Exact ca şi anul trecut. Mai devreme nu se poate. Cheltuielile sunt foarte mari, faţă de anul trecut au crescut foarte mult", a declarat Ionuţ Urucu, un legumicultor din satul Cioroboreni.

"Ne gândim la un preţ de 15-20 de lei pe kilogram. Mai mult nu cred pentru că ăsta e nivelul şi nu o să aibă nici oamenii bani să cumpere. Degeaba pui 40 de lei şi nu ţi le cumpără nimeni. Aşa eşti nevoit să le dai cu 20 de lei ca să le ia omul, să le vinzi, că de aia te duci", a explicat şi George Toşa Topor.

Calculele ies până în momentul în care în schemă apar intermediarii care dublează sau chiar triplează preţul de la solar la client.

Citeşte şi: Un român a dat lovitura cu cea mai scumpă carne din lume. Un kilogram costă chiar şi 400 de dolari

×
Subiecte în articol: rosii Jiana Mare Agricool
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close