Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Dosar penal în cazul femeii care a născut pe asfalt, în fața Spitalului Urziceni | Măsurile anunțate de autorități

Dosar penal în cazul femeii care a născut pe asfalt, în fața Spitalului Urziceni | Măsurile anunțate de autorități

Anchetă la Spitalul din Urziceni, după ce o tânără de 24 de ani a născut pe asfalt, chiar în curtea unităţii medicale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   16:38

S-a întâmplat în timp ce femeia aștepta să fie preluată de o ambulanță, care să o ducă la spitalul din Slobozia, pentru că la Urziceni nu era niciun medic ginecolog de gardă.

”Polițiștii au anunțat astăzi că s-a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, însă nu avem mai multe date la această oră. Câte persoane au fost audiate, cine sunt persoanele care au fost audiate, dacă într-adevăr s-au făcut audieri până la această oră.

Este, așa cum am văzut, din păcate, în ultima lună, de la declanșarea scandalului cu azilele în care erau ținuți și tineri, și bătrâni, o lipsă de umanitate, pentru că mie îmi vine greu să cred că în tot spitalul de la Urziceni, mic sau mare, al Ministerului Sănătății, al Primăriei, indiferent al cui ar fi el, nu exista un cadru medical care să o primească pe această tânără și să o ajute să dea viață unui copil.

Au dat-o afară din spital și au lăsat-o să nască pe trotuar cu ajutorul celor de la Ambulanță. Până la această oră nu a plătit nimeni cu funcția. Nu avem nicio demisie și nicio demitere”, a spus Carmina Pricopie, jurnalist de investigații Antena 3 CNN, invitată în cadrul emisiunii Decisiv.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

”La data de 31 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Urziceni s-au sesizat din oficiu, în urma imaginilor apărute în spațiul public, privind o femeie care naște în curtea unei unități medicale.

Faptele privesc săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, ca urmare a neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu de către personalul medical.

Din primele verificări a reieșit că o femeie, de 24 de ani, din localitatea Bărbulești, s-a prezentat la unitatea de primiri urgențe a unui spital din Urziceni, în travaliu, la scurt timp aceasta născând un făt viu pe cale naturală, în curtea unității medicale.

S-a constituit echipa de cercetare la nivelul subunității, fiind efectuate verificări în legătură cu aspectele semnalate”, se arată în comunicatul poliției.

×
Subiecte în articol: Urziceni spital masuri femeie
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close