Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Elevii nu vor mai avea voie cu brichete în școli. Se schimbă regulamentul

Elevii nu vor mai avea voie cu brichete în școli. Se schimbă regulamentul

Elevii nu vor mai avea voie să intre în școală cu brichete. Măsura vine după explozia cazurilor de violență în școli.

Elevii nu vor mai avea voie cu brichete în școli. Se schimbă regulamentul
Sursa foto: Gettyimages | Sean Gallup / Staff
de Ioana Mircea    |    14 Noi 2022   •   17:14

În anul școlar 2021-2022, au fost înregistrate aproape 10 mii de astfel de cazuri, cu două mii mai multe față de anul precedent. Din cauza cifrelor alarmante, la Ministerul Educației a avut loc astăzi o dezbatere în acest sens, iar regulamentul de ordine interioară al școlii va suferi anumite modificări ce au ca scop descurajarea fenomenului de bullying și protecția elevilor.

Potrivit noii legi care urmează să fie adoptată, elevii nu vor mai avea voie să intre în unitățile de învățământ cu anumite obiecte, printre care se numără bricheta, pistolul cu bile, briceagul sau spray paralizant.

"În momentul în care sunt semnale că elevii au intrat in incinta şcolii cu obiecte interzise, este important să intervenim, ca poliția să intervină, dar cu tact pedagogic”, a declarat Corina Popa, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.

Totodată, ministrul Educației îi încurajează pe elevi să nu accepte manifestările violente în școli.

"Şcoala este un spaţiu al socializării şi al învăţării, nu al loviturilor. Nu uitaţi, nu sunteţi singuri. Refuzaţi să fiţi părtaşi la orice act de agresiune fizică, verbală, şantaj, bullying sau cyberbullying”, a transmis ministrul Educației, Ligia Deca, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: Ministerul Educației bullying
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close